Možda vam je promaklo ali supruga britanskog premijera, Samantha Cameron, je prema izboru magazina Vanity Fair izabrana za najbolje obučenu ženu na svetu! Da, da. Ni Amal, ni Olivia, ni Kate već relativno nepoznata Samantha se našla na prvom mestu njihove, sada već tradicionalne, godišnje liste najstilizovanijih žena sveta. 

I sad iako verujemo da je Vanity bio krajnje objektivan, i uverili smo se da gospođa Cameron poseduje jedinstven smisao za stil, moramo da konstatujemo kako je Sam jedva poznata u modnim pionirskim krugovima.

Samantha (44) čvrsto se drži striktne formule, počevši od cipela pa sve do aksesoara pa nije na odmet da se upoznamo sa njenim pravilima, jer ipak je ona krunisana kraljica stila, zar ne?

1# Istaknite svoju odevnu kombinaciju printom

Samantha se ne plaši da i u ekstravagantnim prilikama ponese print, pa čak i kada je u pitanju anima. "Ona može da nosi otvorene i drečave boje zato što je sva tako sićušna", izjavila je za Daily Mail njena stilsitkinja.

2# Upečatljive ogrlice

Jedno od obeležja Samanthinog stila svakako su glomazne i upečetljive ogrlice. "Samantha ima duguljastu facu, zato nošenjem statement ogrlica skreće pogled sa lica na outfit. Obične haljine su idealne za posao, ali ako im se doda neki zanimljiv nakit, postaju savršene i za druge prilike", objašnjava stilistkinja.

3# Zatvoren okrugao dekolte i danju, i noću

"Ona uvek nosi okrugao dekolte, jer je puno mekši od V-izreza, i vizuelno joj zaokružuje lice i nos. Ne bi joj stajao dublji dekolte koji bi istakao njenu ključnu kost i naglasio šira ramena. Samanta uvek igra na sigurno", dodaje Christina.

Samantha i za noć bira haljine sa zatvorenim dekolteom. Ukupan rezultat naglašava njenu visinu i dužinu njenih nogu. Njen čest izbor su modeli naše kreatorke Roksande Ilinčić.

foto: Reuter

4# Istaknuti noge 3/4 pantalonama

"Ona ima duge noge, te je za nju idealna dužina pantalona do zgloba koje čine da joj noge izgledaju savršeno proporcionalne sa ostatkom tela".

5# Horizontalne pruge u kombinaciji sa suknjom

Iako se čini da krše sva u knjizi zapisana modna pravila, postoji logično objašnjenje zašto Samantha voli horizontalne pruge. U kombinaciji sa svetlom suknjom do kolena i prigušenim cipelama, Samantha izgleda izuzetno sofisticirano.

"Ona je visoka, zato sebi može da dozvoli horizontalne pruge. Tačno je da one vizuelno proširuju torzo, ali ne mnogo. S druge strane, vertikalne pruge bile bi totalni promašaj - izgledala bi previsoko".

foto: AP

6# Cipele u boji

Kao poslovnoj žena čiji je garderober ispunjen haljinama i odelima u crnoj, sivoj i drugim zatvorenim bojama, supruzi britanskog premijera je potrebno nešto što će dati malo živosti njenoj garderobi. Pravo rešenje pronašla je u cipelama raznih boja.

"Cipele u boji daju dozu mladolikosti i živosti svakoj odevnoj kombinaciji", dodaje njena stilistkinja.

7# Vežite pojas!

"Samantha ima tanak struk, stoga ne čudi što želi da ga istakne. Za nekoga ko ima tako ravnu figuru, pojas vizuelno dodaje obline", zaključuje stilistkinja za Daily Mail.

izvor: stil.rs