Ece je dama čiji stil je poznat širom sveta, žena koja je uspela da vintage modu učini zavodljivom i poželjnom u Turskoj otvorivši prvi butik vintage garderobe u Istanbulu pod nazivom Ece Sukan Vintage.

Međutim, Ece nije samo devojka koja promoviše i nosi vintage modu, već uspešna poslovna žena koja u svojoj biografiji ima rad i za turski Vogue u kom je radila kao jedan od urednika od samog lansiranja magazina (2011).

U međuvremenu, Sukan koja likom podseća na našu Irinu Lakićević je sarađivala sa Trussardijem za koji je radila kao stilista, ruku pod ruku sa tadašnjim kreativnim direktorom Umitom Benanom za koga se prošle godine Ece i udala.

(Najstilizovanija Iranka na svetu: Leila Yavari očarala street style kombinacijom u Milanu) 

Nakon odlaska iz Vogue magazina, Ece se zaposlila na poziciji internacionanog modnog dopisnika turskih novina Hurriyet. Pored ovog posla Ece radi aktivno kao honorarni novinar, stilista i redovan je deo žirija u Turskoj modnoj asocijaciji koji svake godine dodeljuje nagradu za Najboljeg mladog dizajnera.

Veliki je fan vintage jakni kao i kožnih suknji, i njen stil bi mogao najbliže da se okarakteriše kao omaž sedamdesetim. Takođe, veliki fan je haljina, i to onih na preklop, psihodeličnog desena. Njena moda je smela, ekseprimentalna, eklektična i impulsivna.

(French chic: Neodoljive Francuskinje koje obožavamo)

Nedavno je za jedan magazin otkrila da je na njen stil najviše uticao stil Charlotte Rampling, ali i Monica Vitti kao i slavna manekenka Veruschka.

"Obožavam scenu iz filma Blow-Up u kojoj Monica ima neodoljiv YSL Rive Gauche Safari ruž koji ne mogu da izbacim iz glave."

San joj je da poseduje kompletne YSL kolekcije iz 70-ih i 80-ih.

"Kada sam pre nekoliko godina prisustvovala velikoj izložbi YSL-a u Grand Palaisu imala sam utisak da je u modi sve već rečeno i da ne postoji više ništa što bismo mogli da vidimo, što bi moglo da nas oduševi." 

Ona je stilistkinja, kreativni konsultant i modni novinar, ali i jedna od najpoznatijih trendseterki Turske koja ima ogroman uticaj na trendove koji će dominirati na turskoj modnoj sceni. Ako do sada niste čuli za nju, sada je konačno došlo vreme da je upoznate...