Već dugi niz godina, Skandinavke nas impresioniraju svojim pročišćenim, jednostavnim izdanjima. Za to je velikim delom zaslužna armija stylish blogerki iz Skandinavije na čelu sa Hanelli Mustapartom ali i danske manekenke Freja Becha Erichsen i Nadja Bender. Da skandinavska modna scena iz godine u godinu sve biva jača i glasnija, dokazuje i činjenica da Copenhagen Fashion Week nakon famozne četvorke spada u najbolje Fashion Weekove na svetu!

Da, fokus je na Danskoj a tome je doprinela i danska blogerka Pernille Tiesback koja se nametnula kao street style ikona pohodeći sve Nedelje mode i družeći se sa najpopularnijim modnim blogerima i ekspertima.

(Street style: Kako Evropljanke nose denim ovog proleća)

Pa u čemu je šarm Skandinavki? Šta one rade tako drugačije od ostatka sveta?

Neko će da vam kaže da je caka u izbegavanju bilo kakvog kićenja. A kada kažemo kićenja, onda mislimo na potpuno odsustvo glomaznog, kičastog nakita, ali i printa. Ove dame vole mono paletu i to sledeće boje: belu, plavu, sivu i crnu. Isto tako vole klasične modele obuće i tu se drže crnih modela.

(Dve suknje, jedna blogerka: Dve savršene prolećne kombinacije naše Irine Lakićević)

Drugi smatraju da je za popularizaciju skandi mode zaslužna njihova vernost klasičnim komadima. Najključniji komad u njihovom garderoberu je bela majica, za broj veća, jeans, blejzer (takođe malo veći) i bluze bez rukava. Kad malo bolje razmislimo skoro dve Skandinavke nose osamdesete ali daleko otmenije i sofisticiranije od klasičnih 80-ih.

(Sedamdesete u njihovoj režiji: Kako glavni trend nose najpopularnije blogerke)

Danas vas upoznajemo sa top 4 dame iz Skandinavije ( sa izuzetkom dear Hanelli i Irinom Lakićević o kojima smo već nebrojeno puta pisali) .

Pernille Tiesback (Look de Pernille)

Svakako najpoznatija danska It devojka obožava da miksuje skupe, trendi komade od Célinea do Chanela sa pristupačnim markama kao što su Zara i H&M, plus nama manje poznate danske i švedske marke, zavisno s kim sarađuje. 

Emma Elwin (Make it last, http://makeitlast.se/author/emma/)

Stilistkinja, blogerka, nekadašnja modna urednica švedskog Elle-a, drži se komada koji su večni, ima fini smisao za enterijere, fotografiju i putovanja. Nekako je stvarna bez velike pompe.

Veneda Budny (@venedaanastasia)

Još jedna Dankinja je model s adresom u Njujroku zaslužuje mesto u top 4. Vrlo kul i lepa, Veneda je luda za patikama i muškim pantalonama, uglavnom u crnom.  

Jeanette Friis Madsen (@_littlejane_)

Nekada[nja bukerka modne agencije i blogerka, odnedavno je asistentkinja modne urednice danskog časopisa Costume. Jeanette vrlo zgodno kombinuje ženstvenost i skandinavski stil, uz to je i vrlo slatka.

izvor: buro247.hr