Nenad Janjatović, modni urednik

Moja kupovina istog komada iznova, i iznova, i iznova ima objašnjenje emotivne prirode, a ono se zove- ljubav.

Da, ja svoje patike volim (ne pitajte me koje su mi najdraže, to je kao da tražite da biram koje dete više volim), dao sam im i poseban hashtag na instagramu #mybabies,  i svaki par ima određenu priču.

Ona je najčešće vezana za grad u kom sam ih kupio, tako da se svaki put kada ih obujem pokrenu određeni emocionalni okidači. Prilično kul, zar ne?

Jelena Karakaš, urednica tema

Žene i cipele? Ima li to uopšte smisla objašnjavati tu tajnu vezu? One su moje najbolje prijateljice. I kad mi nije dan. I kad mi ništa ne ide. I kad preteram sa eklerima sa pistaćima, one i dalje savršeno pristaju.

Štikla čini da izgledam bolje... Više. Autoritativnije! Oštar špic čini da zglob deluje uže. Instant seksepil u 24,7 centimetra. Lak premaz poželjan, jarka boja skoro pa neophodna.

Kad ovako postavimo stvari, moja kolekcija salonki u špic deluje potpuno praktično i razumno. Zapravo, kad bolje razmislim... Definitivno mi treba novi par!

Branislava Kostić, beauty urednica

Dopadanje = ljubav = opsesija. 

I sama sam osoba kontrasta, pa mi je valjda takva i garderoba. Ne osećam se dobro kada nosim garderobu u boji. Kada bih mogla da biram, stalno bih nosila belo, ali pošto bi mi tada kao životni sponzor bio potreban Vanish, ostaje jedino crna. A nju ću da prestanem da nosim kada „izmisle neku tamniju boju”. 

Milan Đačić, modni novinar i stilista 

U nekom trenutku prestao sam da ih brojim. Bele majice za mene su isto što i mačke za usamljenu udovicu. Skoro sve su iste, kratih rukava i bez printa. Uopšte nije šala da su ljudi iz moje okoline u jednom trenutku počeli da sumnjaju da se uopšte i presvlačim. Od posla, preko popodnevnog ručka, do noćnog izlaska.

Za mene je to stvar stava i doslednosti samom sebi. Važno je u odevanju imati manire i eleganciju koja nema veze sa trendovima. Izazov je nositi jedan takav basic komad godinama, a da ta „izvedba“ bude uvek drugačija.

Jasmina Lazić, urednica (rubrika)

„Neka cveta hiljadu cvetova“, rekao je svojevremeno Mao Ce Tung. A ja kažem: „Neka cveta hiljadu desena!“ Pruge, papagaji, geometrijski, pravilni i nepravilni oblici, prirodne i natprirodne pojave – nema veze. Važno je da je šareno, ali sa obaveznim vintage momentom – something borrowed (od mame) i mnooogo something new. I tako u nedogled…

Manda Javorina, modni novinar i stilista

Svaki put ista priča... Iz kupovine, planirane ili ne, vraćam se sa još jednom Njom. Da, nađe se tu i još  ponešto, ali uvek i jedno svilenkasto parče tkanine, obično ravno krojeno, često sa dugmićima i džepovima napred... Njeno veličanstvo bluza. U njoj sam srećna, u njoj sam ja – ja. Crne ili bele, jednobojne ili šarene, volim ih sve!

Priredili: Nenad Janjatović i Manda Javorina