Kada ste vitki, onda vam skoro pa sve odlično stoji. Ali čim nabacite nekoliko kilograma u predelu stomaka, butinama, pa i grudnom delu, pojave se problemi. Sa tim se većina nas suoči kada ode u shopping, i shvati da u stari broj ne ulazi. Tada je caka ovladati nekim trikovima, a najbolji savetnik za to je Nadia Aboulhosn, najpopularnija modna blogerka punije građe.

“Članci su mi tanki, a i struk mi nije tako loš tako da se trudim da upravo ove delove tela stavljam u prvi plan, u želji da skrenem pažnju sa onih na koje baš i nisam ponosna,” izjavila je Nadia u razgovoru za američko izdanje Marie Claire magazina.  

”Plus size odeća je mahom bez bilo kakve forme, zato ne možete puno da pogrešite kada nešto kupite ali budite spremni da odmah posetite krojačicu. Ja većinu garderobe skraćujem i sužavam.”  

Nadia koja ima armiju obožavatelja koji svakodnevno prate njen blog Nadiaaboulhosn.com, smatra da je greška naglasiti struk kaišem i da je daleko bolje da to uradite krojem, odnosno da birate pencil suknje (ona Kim, ipak zna nešto) ili pantalone visokog struka.

Po Nadiji upravo su pantalone visokog struka, dužine do članka, uz visoke štikle, najbolji mogući model za plus size cure. Među omiljenim i najboljim brendovima za plus size, Nadia je spomenula Marinu Rinaldi, ASOS, Dorothy Perkins, Boohoo.com i Simply Be.  

Iako savetuje ljude da biraju kroj prema svojoj građi, Nadia smatra da ukoliko želite da nosite nešto što vam idealno ne stoji, to treba da uradite, ali samo pod uslovom da imate dovoljno samopouzdanja!

“Ukoliko mislite negativno o sebi, o svom telu, to ćete reflektovati i na garderobu koju nosite. Međutim, ukoliko mislite da ste najzgodnija cura na svetu, onda ćete uspeti i model koji ne imponuje vašim oblinama da iznesete. Ali svakako treba da se trudite da atribute naglasite, a mane kamuflirate.”