Zaboravite na Bardot, Birkin, a na momenat i na Roitfeld…, sledećih sedam dama ozbiljno preti da naruši popularnost legendarnih ikona stila iz Francuske.

Cécile Cassel

Glumica koja je odlučila u jednom trenutku da se oproba i u muzičkim vodama, kada je osnovala bend HollySiz, dolazi iz porodice jednog od najpozantijih komičara Jean-Pierre Cassela (deda). Cecile je poznata po svojoj platinastoj kosi i veliki je fan Chanela čije revije ne propušta. Takođe, u svojoj biografiji ima epizodnu ulogu u seriji Sex and the City. Glumila je Chloe Petrovsky, u pariskom finalu.

Adèle Exarchopoulos

Adele je u žiži javnosti od kada je njen kontroverzni, erotski film Blue is the Warmest Color osvojio Zlatnu palmu na prestižnom Kanskom festivalu. Od tada, ovu šarmantnu damu smo počeli da viđamo na revijama Haute Couture kolekcija, a u međuvremenu je postala i zaštitno lice Resort kolekcije brenda Miu Miu, tik pored koleginice i još jedne ikone stila, Lea Seydoux.

Caroline de Maigret

Manekenka i muzički producent, Carlone de Maigret poseduje neku harizmu koju “oblači” u efektan miks pariske mode i funky looka koji je tipičan za Lou Doillon – messy hairstyle i dosta crne odeće. Caroline je takođe od nedavno i autorka knjige How to be Parisian Wherever You Are:Love, Style and Bad Habits. Oh, la, la.  

Mademoiselle Agnès

Modna novinarka, odnosno tv voditeljka ima veliki uticaj na stil u Francuskoj, u kojoj njen stil smatraju jednim od najboljih! Ova dama prenosi sve glavne revije sa PFW-a na Canalu Plus (najpopularnijoj i najuticajnijoj TV u Francuskoj), a često je viđamo i u reklamnim video spotovama za brendove.  

Léa Seydoux

28-godišnja glumica koju su proslavile uloge u filmovima Midnight in Paris i Inglorious Bastards, ima autentičan stil koji je definicija nonšalantnog, kul stila koji poručuje: ja sam tako kul, tako ležerna i smooth. Mlada glumica je već bila lice nekoliko proizvoda i modnih marki, počev od Pradinog parfema Candy, preko modeling posla kog je uradila za American Apparel do kampanje za Resort kolekciju brenda Miu Miu.  

Elisa Sednaoui

Francuskinja koja ima egipatsko-italijansko poreklo odrasla je u Parizu. Obožava da nosi ležerne, haljine midi dužine, kao i odela na pruge. Ova cura ima opasan modni pedigree, s obzirom da joj je kum niko više nego Christian Louboutin. Inače, ova dama je supruga Alexa Dellala, bivšeg dečka Charlotte Casiraghi, čije sestre su manekenka Alice i dizajnerka obuće, Charlotte. Dinastija!

Constance Jablonski

Constance je otkrivena na francuskom konkursu za Elite Model Look. Od tada je šetala na revijama najpoznatijih dizajnera, počev od Dolce i Gabbane, dok se njeno lice našlo na nekoliko najprestižnijih modnih časopisa ispred objektiva Maria Testina, Patricka Demarcheliera.  Inače, Constance koja je rođena u francuskom gradiću Lil, od nedavno živi u Njujorku.