Kada se radi o najboljem načinu da sadržaj svog ormana iskoristite do maksimuma za svaku posebnu, ili manje posebnu priliku, možete biti sigurni da su saveti ove dve stilistiknje poznatih prilično siguran put. Emily Current i  Meritt Elliott rade sa brojnim zvezdama, među kojima je i Jessica Alba, a tajne svog zanata, one će rado podeliti i sa vama.

Evo nekoliko stvari koje su Emily i Meritt naučile tokom godina sticanja modnog i životnog iskustva.

Prekrajajte sve

Kao što znate, dobar kroj koji leži vašem telu je ključan, a tajna profi stilista je da ponekad čak i pola centimetra manje ili više u dužini pantalona može da napravi ogromnu razliku. Važno je da znate šta najbolje stoji vašoj građi i da bez griže savesti prekrajate odeću prema tim specifikacijama. Sprijateljite se sa dobrom krojačicom u vašem komšiluku, to je dobra socijalna investicija, ili još bolje – nabavite šivaću mašinu i savladajte osnove sami.

Ne možete kršiti pravila, jer pravila ne postoje

Modne zapovesti su uvek tu, ali one su obično subjektivne, a Emily i Meritt smatraju da je najvažnije modno pravilo – zabavljati se sa odećom i oblačiti se prema trenutnom raspoloženju. Stvari koje izgledaju loše na jednoj osobi, izgledaće sjajno na drugoj, i obrnuto, zato nosite ono što vam dobro stoji.

Igrajte se trendovima uz pomoć aksesoara

Ponekad su dovoljne nove naočare za sunce, statement torba i par dobrih cipela, da vaša prošlogodišnja odeća dobije novi zaokret.

Donji veš je bitan, veoma bitan

Odgovarajući brus i gaćice mogu u potpunosti transformisati haljinu. Investirajte u nude i crni veš, dizajniran tako da se ne ocrtava i ne plašite se nošenja steznika – nije da su vam uvek neophodni, ali ponekad će outfit zaista izgledati bolje ako ga obučete.

Ako vam je cipela knap, znači da je mala

Verovali ili ne, stilisti obično nabavljaju svojim klijentima bar pola broja veće cipele, koje dopune ulošcima za obuću. Vaša stopala otiču kada stojite cele noći ili hodate puno, pa ako unapred ostavite više mesta, to će vam bukvalno spasiti život. Jer teško je zabavljati se sa skvrčenim prstićima i žuljevima.