Dobro, možda smo malo preoštri jer ovo i nije bila toliko očekivana i već viđena kolekcija kada je u pitanju francuska kuća, ali glavni utisak se nije promenio: Chanelu je potrebna promena, i to ne samo u vidu modernih aksesoara, malo ležernijih krojeva, novih modeling lica i muza, već u vidu drastičnijih izmena po pitanju siluete, materijala, kolorita. Ukratko: svega.

Jer, ovo je možda i najslavnija kuća mode koja nije zaslužila repeticiju Coco Chanel mode sa defileom tvid, žakard odela koja će biti osvežena prozirnim pvc čizmama, naramenica u stilu 80-ih, resama i biserima.

Međutim, skrolujući po feedu inostranih portala čini nam se kao da je samo nama dosta ovakvog Chanela.

Da se razumemo, Chanelova revija je i dalje jedna od najiščekivanijih, spektakl koji kao šlag na torti zapečati kompletno FW izdanje ali to je upravo maska, način da se prikrije i potisne u drugi plan činjenica da je Karl presušio sa idejama i da živi na slavi brenda.

Ovosezonska revija za temu je imala prašumu i vodopad koji su nakon supermarketa, poslastičarnice, marša, svemirske kuće i replike Ajfelovog tornja došli na red u sferi scenografije. Prva koja je dobila priliku da izađe na pistu u toj egzotičnoj Chanel atmosferi Grand Palaisa bila je Kaia Gerber koju možemo slobodno da krunišemo u kraljicu i zvezdu FW-a s obzirom da je nakon debija na Marc Jacobsu otvorila i zatvorila najjače revije sezone.     

Kaia je bila u centru pažnje odevena u živopisan model u stilu 80-ih, našminkana u jak crveni ruž i plavi ajlajner, s naglašenim obrvama. Bela suknja sa resama bila je uparena u pleteni top, dok je za finiš poslužiila oversize jakna od istog tkanja u kom su dominirale bela, pink i plava boja. Prozirne pvc maksi čizme, šešir i viseće staklene minđuše komplementirale su ovaj otvarajući, statement look koji je dočekan s aplauzom. Iz prvog reda Kaiju je ponosno posmatrala njena majka, supermodel Cindy Crawford.

Iako vrlo mlada - tek joj je 16, Kaia je pistom prošetala vrlo samouvereno, opušteno i skoncentrisano sa rukama u džepovima, kao da iza sebe ima dugogodišnji modeling staž.  

Ostatak kolekcije bio je vrlo sličan prvom modelu - plastični šeširi, rukavice, kaputi u formi haljina, kraće jaknice uparene sa suknjama i cigaret pantalonama, s teksas momentima koji su bili vrlo čudni u svojoj vertikalnoj teksturi. Ipak najčudniji deo kolekcije je pripao prozirno svilenim plavo-belim haljinama koje su izgledale kao "uljez" u okviru kolekcije, stilizovane dodatno sa biserima, resama i mrežastim mantilima. Kraj je pripao seriji beličastih haljina koje su izgledale vrlo monotono i obično te nas koštale tog spektakularnog završnog krešenda. 

Pored Kaije, među modelima koji su prošetali pistom videli smo Arizonu Muse, Stellu Maxwell i Taylor Hill, dok su izostale sestre Hadid i Kendall.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/