U pariskoj vili iz 19. veka i to u poznatoj Palais de Justice, nikada pre nije održana modna revija, ali je Givenchy dobio pravo da koristi ovaj spektakularan prostor naredne tri godine. Međutim, ispostavilo se da je veličanstvenost zdanja ostavila jači utisak na posetioce i modne kritičare od same kolekcije.

I to je donekle sasvim opravdano.

Kada na čelu kuće čitavih dvanaest godina imate istog kreativnog direktora i kada je to jedan Riccardo Tisci koji u svoje komade unosi elemente drame poput velikog McQueen-a, onda je i te kako zahtevno nadmašiti, pa čak i držati korak sa uvek sanzacionalnom estetikom.

Zato je sasvim razumljivo zašto se Clare Waight Keller vratila korenima, uzvišenoj ženstvenosti i eleganciji koju je Hubert de Givenchy utkao u dnk brenda. Osvrt britanske dizajnerke na prepoznatljivi glamur kuće, bio je ujedno i igra na sigurno, s obzirom da je u pitanju polje delovanja u kome se Clare izuzetno dobro snalazila sa Chloé potpisom.

I upravo to je ono što je novoj kreativnoj direktorki osiguralo visoku prolaznu ocenu u prvoj kolekciji za Givenchy.

Ukoliko radite ono što najbolje znate, rezultat ne može biti loš.

Apsolutno svaka haljina, bilo da su u pitanju one potpuno crne, sa printom ili nekonvencionalnog kroja, bila je dostojna crvenog tepiha. Klasični krojevi kaputa sa naramenicama i dvostrukim kopčanjem, kao i naglašeni detalji na haljinama podsetili su na forme u kojima bismo i danas zasigurno videli najveću muzu kuće Audrey Hepburn.

Dok su komadi u jarkoj plavoj boji, te pruge i kaubojske čizme kao vodeći aksesoar kolekcije, bile neočekivano osveženje. Očekivanja su bila velika, te smo sigurni da je pritisak bio mnogo veći no što možemo da zamislimo.

Toga su i te kako bili svesni i dugogodišnji poštovaoci brenda od kojih je nekolicina vrlo značajnih došla da pruži podršku dizajnerki.

Mada kada vam u prvom redu sede Cate Blanchett, Rooney Mara, Julianne Moore, Lily Collins i Pedro Almodóvar, verujemo da je prethodno pomenut pritisak još veći. Zaključna ocena bila je vrlo korektna, visoko kotirana osmica i to samo iz razloga jer nas je Tisci navikao na dramatični spektakl.

Zato dajemo vremena Clare Waight Keller da nas oduševi narednim Givenchy epizodama.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/