Za razliku od većine vodećih modnih brendova, među kojima je i Valentino, ovo je jedna od retkih modnih kuća čiji se kreativni direktor trudi da očuva prepoznatljivu estetiku brenda, a u isto vreme ne kaska za trendovima koji nalažu nekonvencionalnost kao ključni deo stajlinga.

Jedna od prvih novina uočenih u kolekciji za predstojeću sezonu bilo je svakako odstupanje od crvene koja je unazad decenijama prepoznatljiva Valentino boja.

Za proleće i leto Pierpaolo predlaže nam prelazak na nežnu roze boju, kao i svetle bež tonove, te tu i tamo osvežavajuću zelenu i jarko plavu, dok crvenu čuva za one svečanije i glamuroznije, večernje prilike.

Ova upečatljiva nijansa uoačljiva je bila i u beauty segmentu.

Kargo jaknice, šortsevi i blago voluminizirane mini haljine - komadi koji su otvorili reviju, pored nežne palete boja, posedovali su još jednu zajedničku crtu i to onu sjajnu. Šljokičavi detalji, kao i oni providni bili su vrlo važan element nadogradnje stajlinga.

Haljine, te duge ženstvene haljine kao sinonim elegancije - najprepoznatljiviji pečat kuće, bile su maksimalno ispoštovane, jer je upravo ovih komada bilo najviše, a isticale su se lepršavim i voluminiziranim krojem.

Printovi su bili u drugom planu, ali ne i manje efektni, a to posobno važi za one cvete, vezene.

Dok su tufnice, kao i šljokice takođe odigrale značajnu ulogu u Valentinovoj viziji moderne devojke u narednoj sezoni.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/