Elie Saab ne odustaje od svojih principa: moda je tu da bi žena u njoj izgledala kao najlepša princeza na svetu. Upravo zato njegove kolekcije, bilo da pričamo o haute couture ili RTW, mahom se baziraju na glamuroznim haljinama izrađenim od skupocenog materijala. Boje su tu takođe deo proverenog recepta, te iako ćemo na pisti videti modele i u crnim kreacijama Eliev koloristički dnk od starta uključuje vedre, jarke nijanse crvene, ljubičaste, ružičaste, žute, zelene i plave.

Iako Elie nije uspeo da se klijentima iz evropske elite "uvuče" pod kožu jednako kao luksuzni francuski i italijanski brendovi, njegov uticaj na Bliskom istoku ne jenjava, kao i veze sa divama iz sveta filma i muzike koji često biraju upravo njegove modele za red carpet momente.  

U svojoj prolećnoj kolekciji, libanski dizajner je pozvao prisutne na putovanje amazonskom džunglom s obzirom da je glavna inspiracija Eliea ovoga puta bila ta egzotična džungla i prašume Amazonije. Od printa smenjivali su se tropski i animal (piton najdominatniji), dok smo od modela najviše videli lepršave svilene bluze, haljine prepune proreza, duge blejzere i ultrapopularne kombinezone.

Šta je kritika rekla na jednu ovako egzotičnu kolekciju?

Uglavnom ju je pokopala, a najoštriji su bile kolege sa britanskog Vogue-a koje su smatrale kako je kolekcija "više podsećala na Amazon. com nego na amazonsku džunglu." 

Uff, oštro!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/