Inspirisana stilom jedne od najvećih ikona stila osamdesetih i devedestih godina, britanskom princezom Dianom, revija italijanske modne kuće pod kreativnom palicom Virgila Abloha, prikazala je komade koji podsećaju na stajling voljene princeze, ali i jedinstven spoj estetike ove dve modne epohe.

I nije samo spoj dve modne dekade bio taj koji je doprineo fatastičnoj mix & match modnoj kulminaciji, već i spoj stilova koje je Diana preferirala.

Elegantni komadi u vidu sakoa sa naramenicama, te košulje naglašenog volumenna i ramena u spoju sa kratkim panatalonama koje podsećaju na one biciklističe, pa čak i klasične biciklističke, predstavljale su kombinaciju Dianinog privatnog to jest sportskog stajlinga i onog javnog ili svečanog.

Ostatkom kolekcije dominirale su klasične ženstvene siluete u vidu uzanih koktel haljina na jedno rame, ali upotpunjene dugim kožnim rukavicama, takođe karakterističnim za pomenute modne epohe.

Uske suknje u paru sa sakoima bili su obavezen deo princezinog garderobera, te je ovim komadima posvećena posebna pažnja.

Od printova isticali su se oni na tufne i krupni floralni, a od boja klasičan spoj crne i bele, ali i siva, te nežna paleta krem nijanse, a od onh jarkih tonova isticala se pink boja.

Po pitanju aksesoara ponajviše su se isticale salonke sa oversize mašnama i duge kožne rukavice.

Pored eksterijera i muzičke podloge koji su imali fanatstičan efekat na prikazivanje ove (za sada) najjedinstvenije revije, poseban trenutak bio je onaj kada je šou zatvorila Naomi Campbell u efektnom belom outfitu: sakou sa zanimljivim detaljem u vidu karnera i biciklističkim helankama, komadima koje je Diana preferirala.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/