Ako pitate Miuccia Pradu, došlo je vreme da se odlože devojačke buržujske igračke i da se u ruke uzmu nešto drugačiji predmeti, recimo oni militantni.

"Ova kolekcija zaintresovana je za one koji mogu biti prisutni i aktivni upravo sada u današnjem vremenu kada je ukazivanje na neophodne promene opet na snazi. Želim da promenim svet, posebno za žene, jer je i dalje toliko toga protiv nas. Zato je moja žena militantna u ovolikoj meri, ali na praktičan način. Ja svoju borbu i neophodnu  podršku predstavljam kroz odeću, jer to je ono čime se bavim."

Ipak, daleko od toga da su ravni krojevi i komadi koji podsećaju na vojničke jedino što je čuvena italijanska modna kuća predstavila za sezonu proleće/leto 2018, iako je ovo bila jedna zaista osnažujuća revija.

Takođe "milittary" u Prada režiji nema nikakve veze sa popularnim maskirnim printovima koje viđamo u poslednje vreme, ali ima i te kako veze sa moćnim krojevima i naglašenjim, statemant sečenjem.

Međutim, printovi koji se ističu na većini modela jesu oni u vidu stripova, a većina je rađena od strane ženskih strip i manga crtača. U pitanju su mahom savremeni umetnici, dok su neki radovi iz perioda 60-ih i 30-ih godina prošlog veka.

"Smatram da je vrlo inspirativno to što samo sa olovkom u ruci možete izreći čitav svoj život."

Baš kao i u prethodnoj kolekciji i u ovoj je dominirala fuzija stilova, te naglašeni mix and match modeli.

Atmosfera stajlinga koje je Prada predstavila može se opisati i kao jedinstvena kombinacija londonskog i njujuorškog street style izgleda, ali uz dodatak rane klupske scene 80-ih.

Oversiezed krojevi kaputa i haljina, te mantili i sakoi, takođe sa naglašenom maksi volumenom, zatim kabanice sa printom, a na kraju odvažan spoj animal printova onih neočekivanih desena u naglašenom miksu različitosti.

Poenta čitavog izgleda leži u iskazivanju stava i neustrašivosti.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/