Pet godina je prošlo od kada je Olivier Rousteing došao u Balmain.

Od tada modna kuća može da se pohvali činjenicom da brend spada u top 10 najpopularnijih i najomiljenijih kod poznatih, pa čak da ima i najjaču "armiju" obožavatelja među celebrity svetom te skoro pa uvek toliko jak prvi red da ne znamo gde pre da pogledamo, na pistu ili u zvanice.

Šta je još lansirao Olivier?

Moćnu i raznovrsnu selekciju modela na pisti i pregršt seksi, shiny kreacija koje čine da se svaka žena u njima oseća zavodljivo i superiorno.

Sve navedeno smo videli i na poslednjoj prikazanoj kolekciji Balmaina za proleće i leto koju smo videli juče na PFW. Prvi red je vrveo od poznatih, ali najveću pažnju su izazvale Kim i Kourtney, kao i njihova majka Kris Jenner, te i Carla Bruni koju odavno nismo videli na nekoj reviji.

foto: Instagram / people

Dok je Kardashian sestrama pripao prvi red, pistom je zagospodarila Gigi Hadid, možda i najaktuelnija manekenka današnjice koja je od starta FW-a bila najredovnija na najjačim revijama, zajedno sa sestrom Bellom.

Najjači adut Oliviera u ovoj kolekciji?

Za razliku od prethodnih godina kada nas je Balmain pokorio malim, uzanim bodycon haljinama, ovoga puta u fokusu su bile moćne, maksi haljine prepune panela, proreza, trakastih krojeva u jarkim, zagasitnim nijansama smeđe, cigle, ljubičaste, zelene koje su padale slobodno niz telo seksi, vitkih modela.

foto: Instagram / maria.l.a.m

Ovom kolekcijom Olivier je demonstrirao kako je došlo konačno vreme da Balmain žena pokaže svoju nežniju, suptilniju stranu što je otvorilo vrata lepršavijim, svilenkastijim materijalima poput šifona u kom možemo da zamislimo svaku ženu na + 40 stepeni u nekom mondenskom mestu tokom odmora.

foto: Instagram / balmain

Ovaj zaokret je prilično uticao na Rousteinga pa smo videli dosta modela tunike, maksi suknji i širokih, zvonastih rukava u khaki, crvenoj i ljubičastoj boji sa apstraktnim zlatnim detaljima. Pantalona je bilo, ali isključivo širokih i dubokog struka. 

foto: Instagram / bea.cri

Olivier je vodio računa i o ambijentu, stvarajaući jednu scenografiju za fotkanje selfija pa su modeli izlazili na pistu kao da izlaze u neku egzotičnu džunglu s obzirom da je pista bila dekorisana sa panelima, lusterima, tropskim biljkama, dok je sama pista imala neku khaki boju.

foto: Instagram / backstagebombshell

Ali, iako je Balmain nekako najležerniji u svojoj istoriji do sada, glam faktor nije ništa manji, već naprotiv, čini nam se da Balmain modeli nikada nisu bili glamurozniji. Sa preko 3.9 miliona pratilaca, selfie fotkama na kojim se dodiruje obrazima sa Bieberom i Rihannom, Oliviera možemo bez problema da nazovemo rok starom modne scene.  

foto: Instagram / lindseylushh

Pod Rousteingom, Balmain je povećao prihod za 50% od 2013. do 2015. U junu ove godine, kuću je kupio Mayhoola, katarski investicioni fond koji drži i Valentino kuću.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija