Vrlo često kada dizajneri (ili njihov kompletan tim) pokuša da nam objasni ideju iza svoje kolekcije, sam opis ali i krajni rezultat često zvuči i izgleda prilično surealno, nestvarno. Evo primera, Maison Margiela je u svom zvaničnom tekstu koji prati pozivnicu napisao "Naše proporcije i kroj stimulišu nostalgiju i inovaciju u svim delovima..."

Wfk!? Posebno smo u šoku kada na pisti ugledamo modele koji izgledaju kao miks grungea, sofisticiranosti, raskoši i minimalizma. Jednu eklektičnu modu koju je teško opisati. Ali kada madam Jarrar izjavi da "traga za refiniranom lepotom i harmonijom," krajnji rezultat je upravo to - prefinjena, decentna moda koja izgleda tako fluidno i surealno da imate osećaj kako modeli plutaju dok šetaju pistom. 

Takav je bio debi Bouchre za Lanvin: nalik uspavanci u crnoj, beloj i nijansama plave. Od materijala dominirali su saten, svila i krep svila, dok su nam pažnju privlačili i zlatni aksesoari koji su modelima dali jednu notu osamdesetih.

Šta nam se najviše svidelo?

Kombinacija prugastih oversize blejzera, ravnog kroja i prozirnih, sofisticiranih maski haljina od šifona, zatim satenske slip haljine i pensil suknje koje je nova kreativna direktorka Lanvina uparila sa tuxedo majcama.

U novoj kolekciji je bilo prostora i za zaštitni znak gospođe Jarrar - moto jakne, koje je Bouchra osmislila u kombinaciji sa perjem učinivši kombinacije ekstavagantnijim, raskošnijim.

Nadamo se da će menadžment Lanvina imati sluha za sve želje Bouchre koja je na dobrom putu da Lanvinu udahne svežinu i prefinjenost koju je negovao i Alber.  

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija