Karl Lagerfeld je prikazao još jednu zanimljivu kolekciju za kuću Fendi koja ove godine slavi 90 godina postojanja. Novu kolekciju obeležile su ženstvene forme -baby doll haljine s puf rukavima, suknje punog kruga i pregršt pastelnih nijansi.

Revija je započela spomenutim baby doll haljinama koje su se uskoro razdvojile u kratke topove i pantalone širokog kroja, stegnute na gležnjevima. 

Videli smo i niz zanimljivih kratkih jakni, midi haljine izrezane duž celih bočnih strana i stegnute u struku, kao i čitavu paletu komada od transparentnih tkanina među kojima se našlo sve, od jakni preko kratkih pantalona do haljina. 

Ipak, najzanimljivije je bilo izbliza posmatrati detalje i teksture. Lagerfeld je ostao vrlo suptilan s dodavanjem ukrasa na svoje nove komade. Tako je na crnu kožnu suknju "ugravirao" motiv koji se iz daleka gotovo i ne vidi, na bele haljine je aplicirao belo cveće, crnu jaknu ukrasio crnim ljuskastim perlicama, a kapute i haljine od šifon svile oslikao romantičnim akvarelima. Vrlo zahtevno, a opet suptilno - tako treba izgledati prava pret-a-porter kolekcija.

Teksture su bile još zanimljivije, čak i ako pogledamo samo modne dodatke. Suprotstavljene su glatka koža od kojih su izrađene šarene torbice, krzneni privesci u obliku malina i cipele-čarape koje trendseterke jedva čekaju da nose. 

A onda su tu i zanimljive kombinacije nežnog pletiva i glatke kože ili pak brokata, glatkog hladnog satena i hrapavog tila, laserski rezan baršun, zlatna folija i plisirani šifon. Romantično, nežno, čak i bajkovito. 

Foto: Instagram / leepublicity

Foto: Instagram / luisaallan

Foto: Instagram / studioloft21

Foto: Instagram / buro247kz

Foto: Instagram / poshmagazinethailand

Foto: Instagram / harrison_t

izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija