Burberry slobodno možemo da nazovemo najpoznatijim britanskim brendom, kao i kućom koja neguje tradiciju ručno pravljenih modelina, visok kvalitet i možda i najveća arhiva dezena koju neka od modnih kuća poseduje. On je takođe i nekako "jesenji" brend ako se osvrnemo na najčešće boje koje Bailey koristi, raskošnu teksturu ali i popularizaciju modela koji su svojstveni tekućoj sezoni - trenč mantil, military jakne, modele od pletiva, čizmice i bajkerske jakne.

Međutim, iako spada u krug "tradicionalnih" brendova koji neguju i veličaju svoj dnk kroz autentične, sada već prepoznatljive i zaštićene dezene, Burberry itekako prati trendove i voli sam da kroji nove! Oni su bili PRVA kuća koja je ponudila see-now-buy-now kolekciju još pre 6 godina, sa Carom Delevingne i PRVI koji su prenosili svoju reviju putem Snapchata prošle godine.   

Danas su tako postali PRVI koji su tokom jedne revije prikazali jednu unisex kolekciju, spojivši žensku i mušku u jednu.  

Inspirisan pričom "Orlando" Virinije Woold (intrigantna priča u kojoj se protagonista misteriozno pretvara iz muškarca u ženu), Christopher Bailey je osmislio jednu unisex kolekciju u kojoj dominiraju svilene pidžame, prepune printa, efektne bomber jakne jakog cvetnog dezena i dugačke, maksi vunene kapute sa vezom.

Jedno preplitanje printova i tekstura, svojstveno britanskoj kući koja je tipičnom androgenom izgledu dala jednu decentnu ženstvenost.

"Nisam želeo da odvojim muški od ženskog kroja ovaj put, poslavši na pistu manekenke koje mogu bez problema da prođu kao momci, i obrnuto", izjavio je Burberryjev make up umetnik Wendy Rowe u bekstejdžu potvrdivši da je istu šminku koristio kako na muškim, tako i na ženskim.

Dokaz da je unisex privlačan i šarmantan? Alexa Chung! Ova dama od 1983. godine stalno miksuje androgene, muške krojeve sa ženskim, u stilu prave alternativne Britanke koja je svesna koliku moć oko stilizovanja imaju muški modeli.