Kad se setimo prošlosezonske revije koja je imala komičan kraj sve sa Ben Stillerom i Owenom Wilsonom, ova je bila sušta suprotnost. Naime, za prolećnu kolekciju Chiuri i Piccioli su inspiraciju potražili na naslovnim stranama, odnosno u emigrantskoj krizi.

Da budemo precizniji, u Africi koja im je dala jednu raznovrsnu, kulturološku inspiraciju koja ih je distancirala od Rima, njihove glavne inspiracije unazad nekoliko godina.

“Nakon Rima stvarno smo osetili da je vreme da otputujemo negde drugde. Živimo u vreme kada je migracija nacija i simboza kultura neverovatno snažna i impulsivna i to nam daje priliku da shvatimo kako naš svet poprima novu dimenziju, nove boje i detalje koje nismo pre imali."

To je rezultiralo u živopisan pačvork, foklorne i etno detalje koji su izgledali krajnje moderno nadograđeni savršenim komadima poput kožne suknje na kojoj je utisnut desen laserskim putem i koja predstavlja najmoderniji komad iz Valentinovog atelja u kom je skoro svaki komad ručno šiven i tkan. 

Domirale su haljine sa dugačkim rukavima i kragnama. Dve poslednje haljine od tila u boji rumenila sa belim tribalnim vezom i ivory perjanom kragnom nalik ogrlicama su svima izmamile uzdah...  

Jedna od top 10 kolekcija na ovom FW izdanju!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli, dva kreativna uma iza modne kuće Valentino su nam u najnovijoj kolekciji brenda pokazali kako pista može da se transformiše u tropsku oazu ukoliko samo malo više zagrebete ispod površine i poigrate se s modom.