Italijanska prestižna kuća Marni ove godine puni 20 godina!

U želji da na poseban način obeleže ovu sweet godišnjicu, Consuelo, Gianni i Carolina Castiglioni su prelepu milansku palatu iz 18. veka, Rotondu della Besana “transformisali” u masivan market cveća, na kojoj nisu “prodavali” samo cveće u vidu raskošnog, neobičnog printa, već i živopisne, zavodljive aksesoare sa potpisom poznate kuće.  

“Ovo je naš način da obeležimo godišnjicu. Bez bilo kakve retrospektive. Želeli smo da uradimo nešto drugačije, a opet u našem duhu,” izjavila je Consuelo.

Kolekcija za proleće/leto 2015 koju nam je prikazao moćan trio ispred Marnia, je bila kombinacija eksperimentalne, arhitektonske, grafične i ženstvene mode. Reviju je otvorio model stilizovan u lanenu haljinu-kaput, A forme, u pesak boji, pričvršćenu crnom, širokom trakom koja je “glumila” kaiš i ravnim, kožnim polujapankama, polusandalama.  

Od prvog looka do poslednjeg, uživali smo u pročišćenoj i jednostavnoj modi, koja je donosila određena, neočekivana iznenađenja u vidu senzualnog V izraza na leđima. Bilo je teško izabrati ključne modele večeri. Da li su to bile haljine i kombinezoni, puni nabora u kroju nalik teškim, togama ili kožni modeli u cvetnom printu koji su "presekli" monohromatski deo kolekcije?   

Treba napomenuti da je Consuelo nedavno bila u Butanu u kom su je posebno impresionirali modeli školskih uniformi s dugim rukavima pa je veliki broj modela imao pomenute rukave, kao i karnere.       

Inspirisana Butanom, Consuelo Castiglioni je predstavila kolekciju koja je savršena kombinacija starog i novog Marnia!