"Odlučila sam da oslobodim Versace ženu," izjavila je Donatella pre nego što je prikazana najnovija kolekcija za proleće/leto 2014.

"Ranije smo ih skoro uvek oblačili u uske, strukirane modele, ali ovaj put smo odlučili da umirimo forme i damo im nežnu, suptilnu i komfornu notu."

Inspirisana street style modom koja postaje druga modna pista, Donatella je stvarno pustila Versace devojku da diše. I ne samo to, poigrala se sa krajnje običnim materijalima dajući im prepoznatljivu, samouverenu crtu koju brend promoviše već godinama.

Videli smo suknje pun krug od ranije uparene sa jaknama od lana i denima, ali i svilene obične T-shirt majice na kojim je bilo ispisano ime brenda, dajući svemu rock, glam notu...

"Mislim da je došao moment kada će fokus biti na udobnoj, laganoj odeći. Žene vole da nose običan jeans i majicu, pa sam želela da tim običnim komadima dam jednu luksuznu notu," naglasila je Donatella.

Kolekcijom dominira jednostavna linija, ali i neobična romantika, tako nesvakidašnja za ovaj brend. Svaka kreacija je superstilizovana, kožnim, mega kaiševima, sjajnim lancima koje oblikuju Meduzinu glavu u predelu grudi. Obuća je seksi, ekstremno visoke platforme na sandalama.

Svilene, floralne slip haljine i prozirne bluze, otkrile su nam tu nežniju, romantičniju stranu brenda, ali dominatna priča se ipak vrtela oko uzanih, pantalona od kože u cvetnom printu, raskošnih šifon haljina u ledenoj, pink. lavanda boji, koje su ipak malo stegle modele opet, kao i cvetnim, šifon šortcevima i teškim, kožnim jaknama sa srebrnom dugmadi.

Možda jeste sve bilo umerenije, ali je ovo bio Versace u totalnom provokativnom stavu, baš onako kako očekujemo da Versace i bude!

Inspirisana street style modom koja postaje druga modna pista, Donatella je oslobodila Versace ženu uskih, pripijenih kreacija. I ne samo to, Versace mama se poigrala sa krajnje običnim materijalima dajući im prepoznatljivu, samouverenu crtu.