Zahvaljujući monohromatskoj paleti koju je obojio u duboke pastelne nijanse u ovoj kolekciji i metalik detalji i zmijske šare su bile znatno suptilnije, svedenije nego u prošlim kolekcijama.

Revija je imala glamurozni početak sa masivnim kamerama koje su bile usmerene ka izlazu iz kojeg je na pistu izašla prva Norma Desmond heroina u srebrnoj, metalik jakni od krokodilske kože i prozirnim čipkanim pantalonama i bluzi.

Za njom su prodefilovale srebrne sirene u dugim, kaftan haljinama s aligatorskim printom, seksi, crnim pletenim haljinama u kombinaciji sa čipkom i perlicama, krznom preko ramena, laganim šifon bluzama u lajm zelenoj boji..., dokazujući  da u Cavalli svetu, previše nikad nije dovoljno!

Srebrna, puder priča pri kraju revije se isprepletala s rumenom pink, mint zelenom i morskom plavom, praveći u nekim modelima spektakularnu gradaciju. Nalik odeći i detalji su bili miks "Sunset Boulevard" i "Mad Max" filmova - krzno, Bombshell aviator naočare, metalni lanci i gladijatorske stiletto sandale.      

Zlatna epoha filma i jazz inspirisali su Roberta Cavallija da u “Projekciji snova”, kako je nazvao svoju kolekciju za proleće/leto 2014. prošeta seksi 1920-te godine s obiljem metalik detalja koje klize preko njegovih omiljenih printova reptila.