Sport i to vrlo stilizovan je obeležio novu kolekciju modne kuće Gucci za proleće/leto 2014. Na reviji koja je otvorila Nedelju mode u Milanu manekenke su pistom prošetale u kratkim, svilenkasim pantalonama s efektnim printom umetnika Romaina de Tirtoffa, sportskim grudnjacima, crnim pantalonama na pruge i širokim mrežastim majcama i haljinama od rezanog baršuna.

Frida Giannini se u ovoj kolekciji vešto poigrala sa sportskim odevnim formama koje je isprepletela s art deco elementima. Tako su nas na tren svilene bluze sa smeđim i zelenim dezenom podsetile na kimona. Ključni komadi kolekcije su ipak bile široke tunike i haljine s dubokim izrazom u crnoj boji koje su ukrasile efektne ornamentalne šare u crvenoj, ružičastoj i narandžastoj boji.

Reviju su zatvorili modeli u mrežastim, lepršavim haljinama u bordoj boji s metaliziranim nitima koje su dokazale da sportski chic može da bude nosiv i seksipilan. Jedna sasvim nova Frida koja se otrgla od pripijenih, seksipilnih kreacija ka slobodnijoj, lepršavijoj silueti.

Ornamentalne šare, mrežaste crne haljine s metaliziranim nitima i kratke pantalone na reviji Fride Gannini.