Prvo nas je oduševio Karl koji je uspeo još jednom da dokaže kako je Fendi njegova oaza kreativnosti, mesto gde je u potpunosti slobodan da se igra formom i bojom, za razliku od Chanela u kom je prilično ograničen (svojevoljno!) prepoznatljivim dnk kuće.

Kolekcija za jesen/zimu 2017. godine sadrži pravu zimsku paletu boja koje se kreću od crne, sive i plave preko smeđe do raznih tonova crvene. Od materijala videli smo vunu, krzno, brokat, lakirana i mat koža. Siluete su, s druge strane, bile vrlo elegantne uprkos slojevitosti odevnih kombinacija kakve nosimo zimi.

Lagerfeld je tako prikazao savršeno krojene kapute, kombinacije strogo krojenih sakoa i plisiranih suknji, vunenih pantalona ravnog kroja i belih košulja od čvrstog popelina, a nekoliko su outfita činile samo raskošne bunde ili elegantni kaputi nošeni uz crvene kožne čizme sa špičastim vrhom koje su sezale do iznad kolena. Pravi #prettywoman momenat je bio kada je Bella Hadid prošetala u beloj, maksi košulji preko koje je ponela crni blejzer.

Nakon Fendia, na red je došla Miuccia Prada koja je reviju otvorila tamnim modelima koji su se sastojali od krznenog kaiša, grudnjaka umesto košulje i sakoa izrađenog takođe od krzna ili pak kratkog kaputa od ovčjeg krzna. Priča se zatim razvila u rapsodiju boja koje su se kretale od žute preko ružičaste i crvene do plave i zelene.

U sebi svojstvenom stilu, Prada je tada na pistu poslala raskošne kombinacije izvezenog pletiva, pletenih jakni s kožnim ivicama, izvezene vunene suknje s porubom od obojenog nojevog perja. Pa onda i suknje i haljine u kompletnosti izrađene od krzna, kao i svilene haljine s porubima od pletiva ili pak resa na koje su nanizane sitne perle.

Siluete su bile opuštenije nego u prošloj kolekciji, no i dalje vrlo ženstvene i profinjene uprkos obilju tkanina i tekstura.

izvor: Elle / Buro.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/