Juče je završen PFW revijama brendova Hermes, Miu Miu i Louis Vuitton. Naš poslednji izveštaj vezujemo za možda najpoznatiju francusku modnu kuću, Louis Vuitton i njenog kreativnog direktora Nicolasa Ghesquière.

Iako vreme u Parizu i nije inspirativno i ni malo ne liči na proleće, najuticajnije ličnosti modnog sveta okupile su se u Bois de Boulogne. Pre nego što zavirimo u sam eneterijer i spisak gostiju, nešto više o tek prikazanim kreacijama.

Jesen po Vuittonu biće ispunjen sportskom ekstravagancijom i šikom sa dozom color-blockinga i naravno neizbežnim Louis Vuitton torbama.

Pred vama je 10 momenata koje ćemo sigurno pamtiti do sledeće Ghesquièreove revije:

# Ledena dvorana

Enterijer nas je na samom početku definitivno oborio s nogu! Ledeno plave skulpture koje su bile postavljene na pisti su u kombinaciji sa svetlom izgledale nestvarno, kao da pistu okružuje bezbroj ogledala.

Foto: Instagram / @louisvuitton

# Prvi red

Zvezde prvog reda Ghesquièreove revije su njegovi dugogodišnji klijenti i pre svega poštovaoci njegovog rada, među kojima su viđeni Selena Gomez, Oskarovka Alicia Vikander, francuska ikona filma i stila Catherine Deneuve, Zendaya i mnogi drugi.

Foto: Instagram / @selenagomez

Foto: Instagram / @louisvuitton

# Otvaranje

Natalie Westling prva je prošetala novu kolekciju i nagovestila da ćemo ovu jesen provesti u sportskoj eleganciji. Ona je nosila all leather kombinaciju: kaput sa zlatnim detaljima, crvene kožne pantalone i crne combat čizme.

Foto: Instagram / @fashiontomax

# Print lepršave haljine

Haljine kratkih rukava upotpunjene su printovima od klasičnog konopca do romantičnih cvetova.

Foto: Instagram / @fashiontomax

# Čizme

Šta ćemo po Vuittonu nositi od obuće? Ghesquière nas je obradovao malom grunge notom u vidu prvo ravnih, pa zatim i poludubokih čizmi sa visokom, četvrtastom petom na pertlanje.

Foto: Instagram / @americanashops

# Color-blocking

Sportski šik upotpunjen je drečavo plavom i zelenom bojom na pletenim džemperima. 

Foto: Instagram / @glamourmexico

# Naglašeni kukovi

Zaključili smo da je figura peščanog sata definitivno osvojila modne piste, pa ni Nicolas nije ostao ravnodušan. Njegove manekenke su nosile prsluk koji je u predelu kukova poprimio sad već uveliko zaštitni znak Kim Kardashian.

Foto: Instagram / @inankdemir

# Torbe

Imati Louis Vuitton torbu je uvek predstavljalo prestiž, statusni simbol, ali ovoga puta su izostale čuvene "monogram" torbe sa još čuvenijim logoom. Ranac sa lepoard printom, oversize torbe u sivoj boji i mini torbe sa velikom kopčom biće sigurno hit ove jeseni među zaljubljenicima u torbe.

Foto: Instagram / @fashiontomax

Foto: Instagram / @bbaassttooss

# Ghesquièreove muze

Vuittonove omiljne mankenke nosile su novu kolekciju, među kojim se pod broj jedan našla sigurno Nicolasova omiljena: Fernanda Ly, jedinstvena po svojoj svetlo pink dugoj kosi.

Foto: Instagram / @fashiontomax

# Maison Margiela uticaj

Kraj revije obeležila je serija haljina koje su bile u potpunosti prekrivene šljokicama odzvanjajući ime Maisona Margiele, dok su od šminke jedino usne bile naglašene u tamno ljubičastoj boji.

Foto: Instagram / @fashiontomax

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija