Kolekcija koja počiva na metrima čipke, tila i bisernih ukrasa, je potvrdila kako je Elie Saab krojački mag koji ne želi da njegove haljine, i žene koje ih nose, budu samo primećene, već apsolutno i bespovratno obožavane!

Elie Saab. Ponekad nam se čini da stvarno ne moramo ništa više da kažemo jer njegovo ime govori sve unapred: veličanstveno, romantično, glamurozno, prefinjeno, sofisticirano, bajkovito... Libanski dizajner je odavno osvojio srca većine dama postajući njihov najomiljeniji kreator visoke mode!

Čarobjak koji uspeva da nam u 21. veku pruži priliku da odglumimo bar na tren da smo unutar neke bajke braće Grim ili Andersona, stvarajući neopisivo romantične, raskošne haljine od najfinije čipke, prozirnog i elegantog tila, ukrašene bisernim i kristalnim ukrasima!   

Inspirisan egzotičnim krajolikom rodnog Libana u kom se u konstrastu sudaraju pustinjski predeli sa tropskim, morskim, Elie je opet prikazao kolekciju u kojoj su dominirale luksuzne, otmene haljine od svetlucave čipke, ukrašene velikim delom ne samo od sitnih bisera i kristala, već i od raskošnog perja. Cvetni vez je dominirao, ali u odnosu na onaj koji smo videli kod Karla, Giambatiste, Valentina i JPG-a, bio je daleko suptilniji i decentniji. Nalik prahu koji je posut po otmenim, bogatim tkaninama...  

Boje su bile pastelne, od šampanj vanile preko prljavoplave, do puder ružičaste... Modeli (veliki broj kreacija prošetala je naša Antonina) su bili stilizovani u stilu glumice Veronice Lake, sve sa glam loknama sa strane, a sam kraj je pripao manekenki Anni Cleveland koja je završi defile predvodila u haute couture venčanici, u stilu krinoline.

Reakcije su bile očekivano pune hvalospeva, s čestom diskusijom na temu "u kojoj ćemo videti ovu ili onu zvezdu na crvenom tepihu dolazećih Oskara". Pa šta vi mislite, koju ćemo?  

Elie Saab: Romantična raskoš u metrima čipke