Neverovatno je prosto da toliko godina mi od Karla i Chanela nismo dobili ništa novo, bar u domenu odeće. Njegova puka doslednost nasleđu velike Coco Chanel kao da mu je zavezala ruke i zabranila mu bilo kakvo odstupanje od bukle kostima, puf haljina i musculine odela. To je toliko razočaravjuće kada znamo koliko u Fendi svetu on ume da briljira i oduševi nas.

Zato više ne iščekujemo njegove kolekcije za francusku kuću s tolikim nestrpljenjem jer svu kreativnost potroši na scenografiju koja je jedini spektakl koji možemo da očekujemo, s obzirom da mu je moda monotona i jednolična. Beskonačna repeticija koja je počela da dosađuje.  

Tako je bilo i sada, kada je na Nedelji visoke mode Karl Lagerfeld predstavio svoju najnoviju kolekciju visoke mode pretvorivši Grand Palais u atrijum ispod Ajfelove kule, nakon što je čuveni prostor transformisao u supermarket, aerodrom, feministički marš i svemirsku stanicu.

Ispod replike najčuvenijeg simbola Pariza modeli su prošetali u tipičnim Chanel kreacijama koje smo do sada videli pa milion puta... Dobro, nećemo biti toliko preoštri. Bilo je nekih dobrih momenata: vuneni šeširi koji su izgledali kao izvrnuta šerpa, kožne duboke čizme, cvetni ukrasi a posebno su nam se svideli kubasti make up.

Među celebrity gošćama su bile pixie dame  Katy Perry, Kirsten Stewart i Cara Delevingne koje su izgledale senzacionalno dobro u Chanel modelima.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/