Spektakl za kraj!

Maestralna nedelja visoke mode koja je ovih dana privlačila pažnju moćnim zvanicama i veličanstvenim kreacijama (ona ljubičasta Valli haljina) juče je završena revijom italijanske kuće u pariskom hotelu Hôtel Salomon de Rothschild.

Za ovu sezonu, Maria i Pierpaolo su predstavili očaravajuće modele prepune detalja i svedene, ali raskošne elegancije. Paleta boja je bila zemljana, puna nude tonova i neizostavne Valentinove crvene!

U prvom redu su bile poznate trendseterke i obožavateljke ove modne kuće: Zoë Kravitz, Olivia Palermo, Milla Jovovich i druge. 

foto: Profimedia

Ovosezonska kolekcija inspirisana je Shakesperaovim svetom. Dizajneri opisuju kolekciju kao stroge odsečne šekspirovske modele, reniterpretirane na moderan, romantičan način.

S obizirom da su inspiraciju za krojeve crpeli iz 17. veka, lajt motiv kolekcije su kragne i karneri u beloj boji. Shakespeare je inspirisao i soundtrack pa smo u pozadini slušali instrumentalnu verziju numere “Kissing You” iz Romea i Julije.

foto: Instagram /maisonvalentino  i Profimedia

Iako su Chiuri i Piccioli poznati po svojim elegantnim haljinama, ove godine je u kolekciju uključen i veliki broj pantalona, uglavnom uskih krojeva. Kao potpuni kontrast modelima poslužile su bajkerske čizme.

Dominantni materijali su bili koža, taft i šifon. Neki od materijala su i ručno oslikavani idiličnim motivima cveća, ptica i jednoroga. Za oslikavanje je bilo potrebno 110 sati.

Sve što treba da znate o Valentinovoj haute couture kolekciji za jesen

foto: Profimedia

Reviju je zatvorila dramatična pompezna kreacija!

Haljina i ogroman ogrtač u Valentinovoj prepoznatljivoj crvenoj boji. Inače, ovaj model je duo kreirao za operu La Traviata koja je nedavno imala svoju premijeru.

Sve što treba da znate o Valentinovoj haute couture kolekciji za jesen

Foto:Profimedia

Priredila: Dunja Sabljić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija