Nakon spektakularne poslednje revije za Louis Vuitton ostaje samo da čekamo šta će Marc Jacobs uraditi sledeće. Chanel?

Beli total look

Okej, ovo nije velika novost, ali jeste trend. Od glave do pete.

Cvetanje

Cvetni print je nezaobilazna stvar u modi. Ono što je novo jeste matchy-matchy varijanta u kojoj ga nosite. Ako imate i cipele sa cvećem, to je pun pogodak. Dolce&Gabbana može da vam posluži kao putokaz.

Domaće devojke

Nakon vakuuma koji je potrajao nekoliko godina, stiže nova generacija devojaka koje vladaju na revijama i u magazinima! Mijo Mihaljčić je boginja pista, Antonina Petković novo ime za kojim se grabe, a fantastično lice Marine Krtinić primećuje i veliki Marc Jacobs. Girl power!

Elegantan sport

Ovo je sezona kada ćete sportski šorts ili majicu sa rupicama nositi uz i samo uz štikle. Gem, set, meč.

Fine rese

Poenta je nositi ih a ne izgledati kao kaubojka sa Divljeg zapada. Ako nemate ideju kako da ih ponesete na šik ili rok način, Rodarte i Gucci znaju.

Brushalter

Imajte na umu Madonnu. Imajte na umu i feminizam. Imajte na umu brus preko odeće ili umesto majice. I onda budite hrabre.

Hot lips

Sve može biti neutralno, ali je pravilo ovog proleća da usne izbijaju u prvi plan – i to obojene u narandžasto. Kako bolje privući pažnju? Proleće je stvoreno za ljubavnike.

Instagram

Ako nemate nalog na Instagramu, onda vam nije mesto u modi. I nekada najveći protivnici počeli su da fotografišu svoje ljubimce ili patike, da ih provlače kroz filtere i traže prave heštegove. Ako nemate nalog na ovoj mreži, nije kasno da počnete! Pogledajte kako je Riccardo Tisci, da bi nadoknadio vreme kada nije imao, postavio za nekoliko meseci više od 1.500 fotografija. Probajte da ga stignete.

Joan Smalls

Joan Smalls je ono što su nekada bili supermodeli. Boginja o koju se otimaju svi i sa kojom se druži svako ko je neko u modnoj industriji. Broj jedan.

Kaput

Već nekoliko godina unazad brišu se granice između sezona i pojava komada koje uglavnom vezujemo za jesen nije veliko iznenađenje na pragu proleća. Jedino iznenađenje biće ako ne nabavite ovaj Céline kaput.

Logo

Zlatno doba logomanije devedesetih se vratilo. Nabavite majicu ili duks sa svojim omiljenim brendom.

Maska

Trend tribala je doneo jednu ekstravagantnu stvar koja sigurno neće zaživeti na ulicama, ali će u editorijalima biti must have. Givenchy maska od kristala i mreže je dakadencija koja očarava. Slobodno priznajte da želite da je probate. 

Nova dužina

Da se razumemo – ovo ne znači da ste smerne, već da ste jednostavno zaljubljene u novi trend dugačkih suknji. Prava dužina je 7/8, koja otkriva samo zglobove. Ništa duže, ništa kraće.

Obična devojka

Vreme je da se vratite bazi: beloj košulji, pantalonama, mantilu, suknji... Komadi koji su se pojavili na pistama brendova Hermès i Gianfranco Ferré pomoći će vam da izgledate fantastično i nikako dosadno. Ako ste spremne da razdrmate stvari kao Melanie Griffith u Zaposlenoj devojci, dodajte patike. Možda nećete osvojiti momka svojih snova kao ona, ali ćete brže stići na posao.

Ples

Svakako je pokazao snagu ove sezone. Plesačice širokih butina u velikim konfekcijskim brojevima na reviji Ricka Owensa prenele su poruku da moda treba da bude pristupačna svima. I da svima treba da stoji dobro, inače nije dobra.

Ramena

Odnosno rame. Jedno rame. Otkrijte ga. Ne treba sve da bude izbalansirano da bi bilo savršeno. Golo rame je simbol novog seksepila.

Sandale

Verovatno ćete biti razočarane ovim trendom, ali vaša stopala će ga obožavati. I ona se pitaju, zar ne? Ove fantastične J.W. Anderson sandale možete pomešati sa papučama za bazen, ali vas neće biti sramota da ih nosite uveče u izlazak. I nikada vam neće pasti na pamet da u njima idete na bazen!

Tipografija

Postoji li očigledniji način da pošaljete poruku nego da je napišete na garderobi? Ili da pošaljete na pistu Edie Campbell prekrivenu natpisima? Shvatate li sad?

Vizor

Obrt se desio i sada kada vam je to jasno – vi imate svoj šešir za leto u obliku vizora. On je fantastičan, ukrašen, neodoljiv i ne nosi se na tenis. 

Ukrasi

Nemojte se zadovoljavati malim kamenčićima na garderobi, već uložite u veliko ove sezone. Rizik će se isplatiti. Možda dobijete Burberry suknju ili Marni kaput.

Zoo-vrt

Kada vidite ove divlje printove, odlučite se da ćete ih nositi u rok (Rodarte), girly (Blugirl) ili šik (Valentino) varijanti. Vaši ljubimci neće vas razočarati.

Tekst: Nenad Janjatović