S prvim sunčevim zracima koji su najavili proleće, stigla je sezona koju će definitivno obeležiti Njegovo visočanstvo: mantil.

Trenč, polujaknica, parka. Sve je u opticaju i sve u trendu. Sem naravno zimskog kaputića. Njega na tavan. Bye, bye, do sledeće zime.

Ukoliko još uvek tragate za svojim prolećnim modelom, evo male pomoći u vidu ključnih komada koji će vašu garderobu u roku od nekoliko minuta zaokružiti!  

Od klasičnog trenča s kaišem, preko mantila malo ležernije forme u pastelnoj boji do onog kog kao da su arhitektonske ruke Gianfranca Ferrea "kreirale" i koji ima sve note sofisticiranog minimalizma.

Najbolji par

Koža ovih dana doživljava pravu renesansu i to najviše u formi mantila! Uočili smo je na revijama najpoznatijih dizajnera još u septembru (Just Cavalli, Fendi, Karen Millen, Escada). Ovo je model koji savršeno odgovara poslovnom looku. Efektan, klasičan, ravnog kroja, još ako je u nekoj boji (kao ovaj Escadin na slici), pun pogodak!

Bez rukava

Možda glavni model sezone koji je minimalističan, stajliš i zabavan! Jedan od omiljenih modela street stylera i urednika volimo u svim varijantama: od kože, lateksa, pvc-a, platna. Naš predlog je da ga iskombinujete u paru s oversize majicom, boyfriend jeansom, ili uzanom suknjom i poludubokim čizmicama. Igrajte se s proporcijama, logo duksevima, jeansom. Zara, Burberry, Karen Millen i drugi nude prilično veliki broj pomenutog u varijacijama materijala i džepova. (foto: All Saints)

Letnja parka

Na reviji Tommy Hilfingera smo videli savršen model u vatrenocrvenoj boji, dok nas je Hunter Originals oduševio s pastelno, icy kombinacijom. Ovo je savršen model za casual, street style. (foto:Philli Wood)

Sa kaišem

Klasičan trenč (made by Burberry) nikada ne izlazi iz mode, pa ni sada! Proporcije su ostale iste, ono što se menja su materijali. (foto:French Connection)

Moć pastela

Pastelne nijanse nigde ne idu pa bi vam bilo najbolje da što pre nabavite neki pink mantil za leto. Nije da insistiramo, ali pazite, kako je krenulo, pastel će još dugo vladati. Zara, Miss Selfridge, River Island, Fashion Union…svi oni su se potrudili da proleće dočekaju u pastelnim nijansama plave, zelene, ljubičaste, pink. (foto:Cos)

Minimalističan

Ukoliko ste duša koja voli jednostavne, minimalistične komade onda je kaput tog tipa idealan za vas! Iako svi patimo za Celine kaputićima, varijacije na tu formu možemo da pronađemo u pristupačnijim brendovima.  Monohromatska paleta još više naglašava “simplicity” kod ovakvih modela, kao i ležeran kroj, ali i pastel toplo preporučujemo. Kad je bal, neka je bal! (foto:Studio Nicholson)