Žuta važi za vedru boju koja savršeno parira visokim temperaturama, a svoj trendovski status u aktuelnoj sezoni u potpunosti je opravdala.

Osim što se smatra idealnom bojom u letnjim mesecima, žuta poseduje moć da vas istakne i učini da nikako ne prođete nezapaženo. 

To znaju i dame poput vojvotknjinje od Kembridža Kate Middleton,  prve dame Amerike Melanije Trump, vojvotkinje od Saseksa Meghan Markle i slavne advokatice za ljudska prava Amal Clooney. U različitim prilikama,  dame su zaradile hvalospeve javnosti i medija zahvaljujući mudrom odabiru žutih modela haljina.

Među poslednjim koja se pridružila je Kate Midellton i to na finalu Wimbledon 2018 kada ponela jednostavnu haljinu, efektne žute boje.

Prva dama Amerike Melania Trump je nije odolele zovu žute, pojavivši se u sklopu evropske turneje na glamuroznoj večeri u londonskoj palati Blenhajm u glamuroznoj limun žutoj haljini s potpisom modne kuće J. Mendel. Melanija je ovim modnim potezom sve ostavila bez daha, a prekrasna haljina s rukavima koji se spuštaju u plašt ubedljivo je jedan od njenih najboljih izdanja.

Na sledećoj strani pogledajte kako žutu boju nose Maghan Markle i Amal Clooney. 

PageBreak

Nova članica britanske kraljevske porodice Meghan Markle nakon nekoliko javnih angažmana provedenih u odevnim komadima neutralnih boja modno se odvažila i u žutoj haljini bez rukava prisustvovala prijemu organizacije Komonvelt uoči nedavne dvodnevne posete Dablinu.

36-godišnjakinja je za prijem obukla jednostavnu, ali upečatljivu žutu kreaciju s potpisom američkog dizajnera Brendona Maksvela, koji je godinama brinuo o stajlinzima pevačice Ledy Gage.

Meghanin odabir haljine mnogi su protumačili kao njeno odavanje počasti korenima u sklopu proslave Dana nezavisnosti u SAD-u koja se tradicionalno održava 4. jula u godini, a žuta boja haljine mnoge je asocirala na stajling Amal Clooney viđen na kraljevskom venčanju.

Najpoznatija advokatica za ljudska prava u pratnji supruga, glumca Georgea Cloonija zahvaljujući odabiru žute haljine i raskošnog šešira na venčanju Meghan Markle i princa Harrija ponela je titulu jedne od najbolje odevenih gošći.

Izvor: tportal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/