Polako se približavamo proleću koji je ove sezone obojen u jesen. Nova sezona nam dolazi u zemljanim tonovima od maslinastozelene preko oker nijansi i tamnoplave do zagasite ciklame. Krojevi su daleko zavodljiviji i poseduju tu dozu seksepila koju svaka žena priželjkuje.

U nastavku pogledajte ključne komade nove sezone:

# Plastic ACC

Čim su Chanel providne čizme zakoračile na pistu, bilo je jasno da će ovo postati noseći must have komad. Neoklasiče tendencije dopunjene su futurističkim aksesoarima koji održavaju balans basic i ekscentrične mode.

Chanel

# Transparentne suknje

Noge su u prvom planu. Svi krojevi su aktuelni, samo je bitno da su materijali providni. Dior ih tradicionalno kombinuje uz blejzere, Alexandar McQueen uz mantile, a No21 uz nezaobilazne dukserice sa kapuljačom.

Dior

# Oker koža

Modna kuća Fendi donosi mantil haljinu sa interesantnim cut-out ramenima i najavljuje veliki comeback ove nijanse koja je bila karakteristična za sedamdesete godine.

Fendi

# Cool blejzeri

Ravni sakoi sa duplim kopčanjem zasluženo treba da imaju prefiks THE. Mnogobrojne verzije prikazane su na glavnim nedeljama mode, od efektno kariranih do čiste crne klasike, ovo je neizostavan sastojak proleća.

Armani

PageBreak

# Upside up

Naopačke izvrnuta odeća zauzima primat novih fashion tendencija. Zajedno sa slojevitim outfitima brendovi poput Sacai i Alexander Wang na mapu stavljaju umetnički dojam kao mainstream.

Alexander Wang

# Novi trenč

Redefinisani krojevi mantila poput Maison Margela koji ima dodatak nedovršenog crvenog pojasa ili Loewe koji je poderan na krajevima biće pravi must have. Još jedan efektan trik predstavlja Joseph sa krivim kopčanjem.

Loewe

# Salonke 

Klasika je uvek dobro došla, a po genijalcu Tom Fordu najpotrebnija! Saint Laurent i Givenchy takođe u prvi plan stavljaju ovaj neodoljivi model u više boja.

Saint Laurent

Priredila: Ana Ostojić