Iako modni urednici, kao i dizajneri poseduju relevantno znanje o trendovima i sigurni smo da uveliko znaju koji će komadi dominirati u vrlom fashion svetu, već neko vreme za proverene informacije ovakve vrste obraćamo se onima koji iz prve ruke znaju šta se najviše tražilo godinama unazad, a na osnovu tog iskustva nepogrešivo umeju da predvide i šta če to biti traženo.

U pitanju su direktori prodaje, kao i oni koji rade na vodećim mestima u nabavci robe na čuvenim šoping sajtovima kao što su Net-a-Porter, My Theresa, Matches i drugi.

Tako Lisa Aiken, direktorka nabavke modnih komada na Net-a-Porteru, smatra da će basket bag torba koja je doživela vrhunac svoje slave tokom proleća i leta 2017. i ove sezone biti u fokusu. Međutim, s obzirom na već pozamašnu listu čekanja za ovaj aksesoar, preporučuje da tražite one koje izgledaju poput slamnate torbe za plažu i po mogućnosti imaju neke zanimljive detalje, kao što su kožne ručke. Naime, upravo ovakva basket bag nalazi se na njihovoj listi rezervacije kao najtraženija.

U departamnu aksesoara, neizostavno je spomenuti obuću, s obzirom da su dizajneri na ovom polju zaista pustili mašti na volju. Popularna deknstrukcija kroja uzela je maha i u svetu obuće, te će dobru staru klasiku smeniti efektni modeli cipela sa upečatljivim detaljima.

Jedan od komada (koji moramo priznati da je i naš favorit za 2018.) u foksu jeste asimetrična top haljina koja se može nositi naravno u glamuroznom izdanju, ali i u spoju sa skinny jeansom i potepticama, kao i patikama!

Koji su još modeli favoriti u mesecima pred nama pogledajte u nastavku teksta.

1. Basket bag

foto: Promo, Loewe

2. Dekonstuisane cipele

foto: Promo, Chloe

3. Haljina na preklop

foto: Promo, Rixo

4. Blejzer

foto: Saint Lauren, Net-a-porter.com

5. Asimetrična top haljina

foto: Promo, Michael Halpern 

6. Sportska retro jakna

foto: Promo, Opening Ceremony

7. Dekonstruisane patike

foto: Promo, Balenciaga 3s

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/