Zimska sezona već odavno je počela, ali mi smo je maksimalno ignorisali, trudeći se da i dalje nosimo jesenje, laganije komade. Međutim, nalet niskih temperatura, prvi sneg i čuvena košava bez koje naša zima ne ume da funkcioniše, naveo nas je da ipak zimske komade prigrlimo, sve sa kapama, šalovima, rukavicama i dubokim čizmama.

Sada više nema izgovora, niti odlaganja: slojevita, topla i stylish moda u našem fokusu je. Ukoliko još uvek tragate za komadima koji mogu da osveže vašu zimsku garderobu, ELLE je za vas selektovao šest must-have komada za zimu.

Crna rolka

Rolka je unazad nekoliko sezona ultimativni komad bez kog niti jesenja, niti zimska sezona mogu da opstanu. Ove sezone, kao glavni trend plasirana je ona uzana, sa kraćom rolkom, po mogućstvu mešavina pamuka i viskoze, koja tek u vidu dugmića na rukavima može da ima neki zanimljivi detalj koji će "razbiti" klasičnu formu modela. Crna je must, ali i siva, svetlosmeđa i teget dolaze u obzir.

foto: Profimedia

Pvc suknja

Kratke, mini pvc suknje okupirale su sve low i high street brendove. Pvc je sjajan, s efektom kao da je u pitanju koža koja je pukla, ili krenula da se kruni. Modeli su mahom blagog A kroja i krase ih zanimljive kombinacije rajsfešlusa, kako onih čisto dekorativnih, tako i onih koji služe svrsi. ELLE vas savetuje da suknje stilizujete sa midi čizmicama, helankama ili atraktivnim hulahopkama, dok u gornjem delu preovladava džemper krupnog tkanja ili oversize duks sa kapuljačom. Za sam finiš možete da iskoristite vunenu kapu i kaput ravnog kroja.  

Pulover haljina

Trikotaža opstaje tokom zimi najviše zahvaljujući džemperima i pulover haljinama, bez kojih je i ova zimska sezona nezamisliva. Sa rolkom ili bez, u neutralnim nijanasama ovi modeli se kombinuju uz duboke, statement čizme, beretke, sofisticirane kapute ili uz patike i kratke bundice.  

Parka s veštačkim krznom

Parke su se pokazale kao izrazito praktičan i stylish komada. Posebno je to utisak iz ovosezonske ponude kada nema brenda koji u svojoj ponudi nema nekoliko varijacija parki sa veštačkim krznom. Od boja dominira maslinasto zelena, indigo plava, bordo, bež i crna. Većina parki ima kapuljaču i krzno koje možete kasnije da skinete te svoju omiljenu parku pretvorite u lagani mantil u kom ćete dočekati proleće.

Pogledajte na drugoj strani preostala četiri must have komada za zimu:

PageBreak

Crni jeans

Dok letnja sezona lansira po nekoliko jeans modela, mahom svetlijeg teksasa: boyfriend, baggy, mommy i flare (zvoncare), zima je već nekoliko sezona potpuno verna klasici. Ravan model prati sve ostale zimske komade, poput kardigana, kaputa, jakni, duksa. Mi vam predlažemo da se držite crnog jeansa, ili onog klasično plavog koji takođe ide uz sve.    

Spoj jakne i kaputa

Već neko vreme slojevito ne znači samo kombinaciju koja podrazumeva: košulja + džemper + kaput, već sve više blejzer + kaput. Ovaj najnoviji combo prigrlile su sve IT cure modelinga i blog sfere pa smo tako često viđali da na jeans i ćizmice vidimo stilizaciju koja obuhvata karirani blejzer i vuneni maksi kaput koji se vuče po podu.  

Kardigan s krupnim pletivom

Ako postoji neki komad koji pored kaputa spada u basic kada su u pitanju zimski modeli, to je onda kardigan. Ove sezone u fokusu je krupno pletivo, geometrijska igra po teksturi i kolor bloking koji je "razbio" monotoniju džempera izjednačivši ih po atraktivnosti sa haljinama i duksevima.  Naravno, vi možete da se opredelite i za neutralne nijanse poput bež, zlatkasto smeđe, zatim 50 nijansi sive ali mi vam savetujemo da to pre bude indigo plava, neon pink, tirkizna ili sve navedeno. 

Bele čizmice

Bele čizme nikada pre nisu bile u fokusu aksesoara kao ove godine. Ali, to ne znači da ih nećemo videti i naredne godine kada ih mnogi kreatori predlažu za fall 2018. Šlicaste, na blok ili tanku štiklu, sa prozirnim đonom i petom, ovi modeli sjajno izgledaju iz svetliji jeans, crnu rolku i pvc mantil, ali i karo kombinacije.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/