Kada se Rihanna 2014. na CFDA dodelama nagrada (takozvanom modnom Oskaru) u Njujorku, pojavila u praktično potpuno transparentnoj haljini, do tada ne toliko često pominjan termin "naked dress" posato je opšte poznat, ali i opšte prihvaćen.

Te je sasvim razumljivo zašto se čitave tri godine kasnije poznate devojke uopšte ne ustručavaju da pokažu malo više mesa, zbog čega bi pre par godina bile odmah dočekane na nož.

Sada međutim naked dress opravdava ovu vrstu razgolićavanja na glamuroznim događajima, jer je u pitanju trend koji je postao do te mere prihvaćen, da tokom pristizanja zvanica sada praktično iščekujemo pojavljivanje te smele kreacije, te šokantne haljine o kojoj će svi brujati narednog dana.

Stoga vam u nastavku predstavljamo one najodvažnije koje su se i u nekoliko navrata odlučile za odvažan stajling i iznele ga naravno sa odgovarajućim stavom, jer samo takav i pristaje jednoj naked dress kreaciji.

Cara Delavigne

Bella Hadid

Emily Ratajkowski 

Kendall Jenner

Jennifer Lopez

Bella Hadid

Sarah Maxvell

Winnie Harlow

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/