Kada ne znate šta da obučete, tu su nezabilazne haljine, koje vire iz vašeg ormara i odmah rešavaju stvar.

Ako imate dilemu koju prvo kupiti, predlažemo vam da bude mala crna, koja je idealna za sve prilike. Klasični krojevi, duge, kratke, oplemenjene detaljima su provereni modni izbor i zato ga preporučijemo. I kratko pitanje - ima li šta ženstvenije nego lady in dress?

1. POSLOVNA HALJINA

Iako na vašem radnom mestu možda ne postoji propisan dress code, nabavite jednu jednostavnu i strogo krojenu haljinu koju ćete moći da nosite na intervjue ili važne poslovne sastanke. Takvi modeli lako se kombinuju s blejzerom, modnim detaljima i nakitom.

2. DUGA HALJINA

Savršena za dane kada možda niste raspoložene za pantalone. Haljinu možete nositi u svakoj prilici, prilagodljiva je sezonama i jako je udobna, pa funkcionše i za putovanja.

3. DNEVNA HALJINA

Jedan ovakav model svakako bi trebalo imati u ormaru za prilike kada vam treba nešto malo više od farmerica i običnog T-shirta. U svakom slučaju, odlična je alternativa vašim uobičajenim dnevnim kombinacijama.

4. FORMALNA HALJINA

To je onaj model koji nosite u svim svečanijim prilikama – od venčanja pa do formalnih večernjih druženja. Neka bude duga ili dužine ispod kolena. Odaberite boju i model koji laskaju vašoj puti i obliku tela, pa ćete je svaki put moći ponovo da nosite sa drugačijim aksesoarima. 

5. LETNA HALJINA

Svakako treba imati jednu omiljenu haljinu u kojoj ćete provesti celo leto. Neka istakne vaše najbolje strane. Odaberite udoban model od prirodnih materijala koji možete nositi na ravne cipele ili one s visokom potpeticom.

6. KOKTEL-HALJINA

Model koji se nalazi između dnevne i formalne haljine. Možete ju nositi kao što su opuštenija druženja ili večernji izlasci. Nemojte birati trendi modele, nego klasiku, jednostavnije krojeve i neutralnije bolje.

7. MALA CRNA HALJINA

Ovaj model ne treba posebno predstavljati. Mala crna haljina ili "LBD" ubraja se u kategoriju modnih kasika i prilagodljiva je svakoj prilici i stajlingu. Ako se dvoumite oko toga u koju investirati, neka vam mala crna haljina bude prva na popisu.

Izvor: Zadovoljna 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/