Kupovina je mnogim ženama, između ostalog, i način relaksacije, ali kupovina kupaćeg kostima je nešto drugačija priča. Umesto da u tome uživamo, kupovinu kupaćeg najradije bismo preskočile, jer često nismo zadovoljne kako nam stoji.

Ali ovih 7 saveta pomoći će vam da se to promeni...

1. Budite realni

Razmislite - koje su vam omiljene letnje i morske aktivnosti i prema tome izaberite model kupaćeg kostima. Ako volite plažu i njene prednosti - da se spuštate niz tobogan ili sl. onda gornji deo kupaćeg u obliku trake verovatno neće biti dobar izbor, jer može da sklizne. Ako vam je na plaži omiljena aktivnost sunčanje, izaberite kupaći na kojem će se tragovi od sunčanja najmanje videti. 

2. Budite iskreni kada razmišljate o sopstvenom telu

Na policama prodavnica prednjače bikiniji plitkih krojeva gaćica i gornjih delova koji se vežu tankim trakicama, ali ponuda vrlo često ne odgovara realnoj situaciji. To znači da većini žena takvi kupaći kostimi ne odgovaraju. Kada jednom počnete da razmišljate na taj način, u kupovinu kupaćeg ići ćete puno opušteniji i znaćete što stvarno želite. Možda vašem telu više odgovaraju dublje gaćice ili gornji deo koji pruža čvršću potporu grudima. Kupite onaj kupaći kostim koji ćete stvarno i nositi.

3. Razmišljajte izvan okvira

Da biste pronašli savršeni kupaći kostim verovatno ćete obići više radnji u potrazi za kostimom s kojim ćete biti u potpunosti zadovoljni. Naoružajte se strpljenjem, izdvojite vreme i krenite u potragu koja će završiti uspešno.

4. Prepoznajte kog je tačno oblika vaše telo

Ovo je ključno, ako želimo da odredimo koji nam model kupaćeg kostima najbolje odgovara. Žene čije je telo kruškolikog oblika, često imaju problema s gaćicama, jer im u bokovima odgovaraju, ali su im preširoke u struku.

5. Isprobajte grudnjake i gaćice drugačijih veličina

U mnogim buticima gornji i donji deo kupaćeg se mogu kupiti zasebno, tzv. mix&match, što odgovara mnogim ženama. Pronađite kupaći koji vam stoji, u kojem se osećate dobro, čak i ako to znači da ćete nositi gornji i donji deo drugačijih stilova, pa možda i kupljeni u drugim trgovinama. Mešanje stilova čak je i dobrodošlo poslednjih sezona. 

6. Ne bojite se nekonvencionalnog

Bikini nije vaš stil, a ne sviđaju vam se baš ni jednodijelni kupaći kostimi? Nemojte misliti da morate nositi onakav kupaći kakav vam prvi padne na pamet kada pomislite na klasični kupaći. Možda ćete se na plaži najbolje osjećati u gaćicama nalik boksericama i sportskom grudnjaku. Ili je za vas kupaći nalik kratkom kombinezonu? Isprobajte razne stilove i pronađite onaj koji vam najviše odgovara.

7. Zabavite se

Kupaći kostim povezujemo sa slobodnim vremenom, letovanjem, zabavom, dokoličarenjem, uživancijom – pa zašto onda ne biste to imali na umu i dok ga kupujete? Opustite se i uživajte u kupovini, isprobajte modele kupaćih kakve niste do sada – razmišljajte o tome kao o zagrevanju za odličan provod na odmoru. 

Izvor: Zadovoljna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/