Od elegantnog stila koji dolazi iz Madrida, pa do šik i opuštene Barselone, Španija ima enormno bogatstvo modnih potpisa.

To je potvrdio i poznati španski fotograf i kreativni direktor Berta Bernad-a: "Mediteran ima snažan uticaj na sve što radimo od hrane koju jedemo, pa do odeće koju nosimo." 

Dakle, zašto su španski brendovi tako posebni?

Tajna leži u jednostavnosti i zanatskom pristupu i zato vam predstavljamo ovih 9 španskih brendova koji će možda i nadmašiti uspeh Zare, Manga, Cortefiela i ostalih Made in Spain marki. 

1. Sunad

Ovaj brend su osnovale dve drugarice, inspirisane bojama pustinje. Široke majice i košulje u neutralnim tonovima su napravljene od prirodnih materijala, a idealne su za sve prilike. 

2. Nice Things Paloma S.

Ženstvene kolekcije odlukuju njihovu modu. U njihovoj ponudi možete naći haljine, široke pantalone i bluze koje se lako kombinuju sa teksas jaknom ili kimonom. 

3. Bimba y Lola

Ovaj firma je nastala pre 12 godina, u fokusu su aksesoari, ali možete naći i interesantnu odeću. Print na print, pa opet na print je njihova deviza, kao i jake boje i zanimljiva trikotaža.  

Na sledećoj strani, pogledajte i ostale španske brendove:

PageBreak

4. Loq

Poznat je po vrhunskoj izradi obuće, a posebno po sandalama i papučama na blok štiklu. Takođe, brend najčešće koristi neutralne boje, kao što su siva, svetlo zelena i braon i posebno vole da istaknu kako "redefinišu klasiku za modernu ženu".

5. Cortana

Španska dizajnerke Rosa Esteva zalaže se za zanatski pristup stvaranju ženstvenih haljina i kombinezona koji prate žensku siluetu. Ova dizajnerka smatra da je sve u dobrom kroju i cilj joj je da ponudi neprolazne ženske kolekcije. 

6. Masscob

Jednostavne bluze, haljine i suknje koje odgovaraju toplom Mediteranu i paleti boja koja podseća na more- plava, crvena, narandžasta, žuta. Takođe, i ovom brendu je bitna silueta, kao i komad garderobe sa kojim možete da se igrate. 

7. Valentina Garí

Dizajnerka je oduvek bila strastvena prema modi i kao rezultat nastale su svilene suknje- haljine koje možete kupiti i zajedno i odvojeno. Ideja je da odeća bude udobna i lagana.

8. Formenteraguamarina

Sva odeća i aksesoari koji su vezani za more su glavna preokupacija bivše blogerke Dolores Luque koja je i lansirala Formenteraguamarina brend. Drugim rečima od šešira pa do espadrila! 

9. Naguisa

Pablo Izquierdo i Claudia Pérez Polo dizajniraju obuću, laganu, udobnu i ručno rađenu. Obuća koja odgovara odmoru i plažama, ali i u kojoj možete slobodno da se šetate gradom je sinonim za ovu marku. 

Foto: naguisa

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/