Pored farmerica, pantalone takođe spadaju u ključne komade i odgovorne su za postizanje fantastičnih outfita, pre svega jer su one polazna tačka od koje krećete u stilizaciji.

One će vas spasiti kada žurite i kada treba brzo da osmislite uspešan outfit, a uz nekoliko komada i aksesoara biće idealne za večernji izlazak, ali i za poslovni sastanak.

Pored trendi komada, važno je birati i one klasične- koje ćete najviše nositi, upravo zato što se lako kombinuju.  

Od klasičnih helanki, do harem i pantalona sa trakama koji podsećaju na donji deo trenerke, u nastavku vam predlažemo 5 modela pantalona koje treba da imate u svom garderoberu: 

Helanke

Od kada su ih Gigi Hadid i blogerke prošetale na Nedelji mode, helanke su dobile potvrdu od strane modne zajednice. Zahvaljujućim novim stilovima koji su se pojavili na tržištu- helanke od kože ili modela nadograđenih šnirevima, one više ne predstavljaju komad isključivo namenjen sportskim aktivnostima. One se mogu nositi u prvom redu, ali i za večernji izlazak u grad,

Foto: Net a porter / Mugler

Pantalone na crtu

Bilo da preferirate šire ili cigaret modele, pantalone na crtu predstavljaju odličnu alternativu jeansu. Lepršav materijal će dozvoliti vašoj koži da diše, dok će dublji struk naglasiti struk. Ovaj model spada u klasične i must have komade, koji će vam posebno dobro doći kada budete imali neko zvanično i elegantno pojavljivanje- od sastanaka do večera. 

Foto: Net a porter / Pallas

Pantalone za džogiranje

Ovaj model pantalona podseća na klasični donji deo trenerke, s tim što je njihov rub uži, obično stegnut trakom ili lastišom. Pantalone za džogiranje se mogu nositi sa patikama ili štiklama, u zavisnosti od vašeg ukusa. 

Foto: Net a porter / Versus Versace

Pantalone sa prugama sa strane

Pantalone sa trakama su odavno bile deo naše svakodnevne garderobe, a poslednjih nekoliko meseci su veoma aktuelne. Zahvaljujući popularnom athleisure trendu, koji je omogućio spajanje elegantnih i sportskih komada, ovaj model pantalona se danas mogu nositi sa čizmama, sandalama, kao i džemperima i crop topovima.

Foto: Net a porter / Gucci

Šalvare

Šalvare ili dimije su odličan izbor za dame koje cene udobnost. Iako su pre nekoliko godina dostigle veliku popularnost, one zapravo spadaju u klasične komade koji treba da se nađu u svakom garderoberu. 

Foto: Net a porter / Chloe

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/