U određenim fazama života, sasvim je normalno da se naš stil modifikuje i nadograđuje na nove načine.

Iako se uvek treba držati komada koji utiču pozitivno na samopouzdanje i odnose se na udobnost, takođe je veoma važno birati trendove koji odgovaraju prilici, ali i godinama. 

Tako možete investirati u vredne komade koje ćete jednostavno kombinovati, ali i izgledati veoma trendi. 

U nastavku vam predstavljamo glavne trendove u koje treba da invesirate, u zavisnosti od vaših godina: 

U 20-im: Roze boja

Sudeći po kolekcijama za proleće/leto 2017, roza boja će u narednom periodu biti veoma popularna. Ona odlično stoji ženama svih godina, ali mi posebno volimo da je vidimo na damama u 20-im godinama, jer posebno ističe mladost i svaki outfit pretvara u zabavu.

Foto: Collage Vintage

U 30-im: Leopard dezen

Leopard dezen je bezvremeni, a mogu ga nositi dame svih starosnih doba. Kada uđete u 30-e, iskoristite moć ovog printa da dokažete svetu da su ove godine jednako uzbudljive i vesele. Dobra stvar je što leopard dezen nikada ne izlazi iz mode, prikladan je za posao i čini da izgledate elegantnije nego inače.

Foto: Style du Monde

U 40-im: Košulje zanimljivog kroja

Srećom ovaj trend je već neko vreme prisutan u svetu mode, prvenstveno zato što je veoma jednostavan za nošenje. Bilo da je reč o statement modelu košulje sa dugmićima ili onom sa izrezanim delovima na predelu ramena, košulje zanimljivog kroja imaju moć da izraze ono najbolje u vašim godinama, a da ne izgledate kao da ste uložili previše truda.  

Foto: Collage Vintage

U 50-im: Jeans

Jeans predstavlja basic komad u garderoberu mnogih žena, a savet za dame u 50-im je da investiraju u model koji je nešto interesantniji od klasičnog. To mogu biti farmerice koje poseduju neporubljenu ivicu, neobično pozicionirane džepove, sa ispranim detaljima ili pačvorkom.

Foto: Collage Vintage

U 60-im: Statement papuče

Najbolja stvar u paru ravnih statement papuča je što one mogu da nadograde najjednostavniji outfit, bez ikakvog truda. Bilo da ste zavisni od nošenja all black kombinacija, ili volite da začinite look neobičnim aksesorima, ovo je jedan stil cipela koji će razbiti monotoniju i učiniti vaš izgled upečatljivim.

Foto: Collage Vintage

U 70-im: Karo dezen

Karo i kockasti dezeni su oduvek bili zastupljeni u svetu mode. Sada imaju glavni momenat, a to znači da godine nisu presudne za nošenje ovog trenda. Ipak, posebno bi trebalo da ga biraju starijie damama koje ga mogu nositi na najrazličitije načine- od blejzera do šešira i cipela. 

Foto: Collage Vintage

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/