Jakna koja je prošle godine maksimalno dominirala među trendovima u prelaznoj sezoni, bila je naravno bomberka.I to u prolećnom i jesenjem periodu. Ona ostaje među IT komadima, ali ipak ustupa mesto novim modelima koje su svetske trendseterke već prošetale kroz modne metropole.

Sledećih sedam modela jakni ove godine biće vodeći u međusezoni, a svaki od njih je funkcionalan koliko i efektan.

Izaberite svog stilskog favorita. 

Elegantna ili večernja jakna

Baš poput klasičnog kaputa i elegantna jakna je nešto što možete obući ili ogrnuti i nositi čitavo veče, u zavisnosti od toga u kakvom se prostoru nalazite naravno.

Krojena poput sakoa, ali ipak nešto duža, ova elegantna jaknica idealan je komad za sve one malo formalnije i svečanije prilike, ai u kombinaciji sa farmericama i stileto štiklama može se poneti i u nešto opuštenijem izdanju.

foto: Jaynce Embellisted/matchesfashion.com

Oversized jakna

Naslednica prošlogodišnje bomber jakne stiže nam u XXL izdanju. Možete je videti u kolekcijama Balenciage and Alexandera Wanga. Materijal koji dominira je najlon, što ovaj komad čini idealnim tokom vetrovitih dana s početka proleća, ali i jeseni.

Njen oblik sa druge strane, daje vam slobodu da obučete i do nekoliko slojeva ukoliko zahladi. Idealna za sportske aktivnosti, putovanja i sva ona omiljena nam komforna izdanja.

foto: Balenciaga/net-a-porter.com

Jakna u stilu 70-ih

Ova dekada i dalje je jedna od najinspirativnijih u modnom svetu, to se ne menja iz sezone u sezonu. I to nam se vrlo dopada, jer vajb veselih sedamdesetih donosi zanimljive printove, upečatljive boje i primamljive krojeve.

Kaputić u safari zelenoj za zlatnim detaljima, opasačem i kragnom, komad je koji će svaku kombinaciju učiniti zapaženom i efektnom. Želimo ga!

foto: Philosophy Di Lorenzo Serafini/modaoperandi.com

PageBreak

Nova bajkerka

Moto ili bajker jakne postale upisale su se u knjigu modnih klasika još pre par godina i to pod nazivom mala crna jakna, iz očiglednih razloga naravno. Međutim, vreme je da se to promeni, makar malo.

Model ostaje manje-više isti, kao i detalji, materijal, boja, ali silueta se menja. Kroj koji prati liniju tela zamenjuje onaj ravni. Dakle, slobodno možete pozajmiti bajkerku od dečka ukoliko želite da ispratite svetske trendove.

foto: Gap/gap.com

Jakna sa efektnim rukavima

Prošle sezone to su pile košulje, a sada zanimljivi rukavi dobijaju svoje mesto i u odeljku jakni. Nose se one kožne sa krznenim rukavima, zatim one sa rukavima ukrašenim mnoštvom karnera i volana, potom one sa nabranim i naglašenim ramenima.

foto: Simone Rocha/brownsfashion.com

Veštačko krzno

Sa izborom boja koje su ove sezone u opciji, želimo da zima što duže traje. Jaknice od veštačkog krzna su kratke, a u trendu su one sa dugom dlakom u neutralnoj ili upečatljivoj boji (zavisi od stila koji preferirate) kao i sa kratkom dlakom koje na sebi imaju interesantne detalje.

foto: Claire/tosphop.com

Novi (ženstveni) denim

Većina nas poseduje klasičnu teksas jaknicu i tako je već, slobodno možemo reći decenijama! Zar ne mislite kako je vreme da probate nešto drugačije, konačno?! Mi smatramo da jeste, a tog su mišljenja i dizajneri koji nam donose efektne i zanimljive krojeve u vidu naglašenih detalja i dodatih karnera. Budite ovog proleća denim princeza!

foto: J.W.Anderson/matchesfashion.com

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/