Jedan od najistaknutijih trendova na modnih pistama u Parizu, Londonu, Njujorku i Milanu prilikom predstavljanja kolekcija za nadolazeće proleće i leto bio je vinyl.

Od materijala zanimljive teksture i istaknutog sjaja povezivanog sa nekim potpuno drugim svijetom, vinyl se polako i sigurno, unutar trenda inspiriranog 80-im godinama prošlog veka, ušunjao u kolekcije poznatih dizajnera, te pravo s modnih pista prešao u ormare omiljenih IT devojaka i postao najpoželjnij novi trend na vidiku.

Iako su vinyl (pvc) komadi pronašli svoje mesto u hladnoj sezoni na izmaku, proleće ispred nas vrieme je koje donosi vrhunac njegove vladavine i koje će vinyl pretvoriti u našu drugu, sjajniju kožu.

Kenzo, Lanvin, Saint Laurent, Rodarte i mnogi drugi u svoje su prolećne kolekcije dodali najrazličitije komade izrađene od mračnog, seksipilnog i osvežavajućeg vinyla.

Prolećni kaputi, suknje A kroja, pantalone skinny i cigaret kroja, haljine i čizme, svi su oni za nadolazeće proleće dobili svoje vinyl lice koje će se, iako naizgled izazovno za kombinovanje, lako uvući u svaki ormar.

Basic komadima on donosi sjaj koji će ih istaknuti u gomili, zadržavajući njihovu jednostavnost i svestranost, dok upečatljive kreacije pretvara u ekstravagantne komade koje će svako poželeti u svojoj garderobi za posebnu priliku ili kako i sasvim običnu učinili takvom.

Foto: Instagram / styleheroine

Nakon što su u 1980-im godinama pop ikone poput Madonne i Blondie prepoznale čar vinyla i pretvorile ga u nezaobilazan komad svojih eklektičnih i ludih kombinacija, danas, vinyl su u svoje jednostavnije, ali jednako impresivne i kreativne garderobe uklopile mnoge trendseterke.

Od seksipilnih kreacija kakve za crveni tepih neretko biraju ikone popularne kulture današnjice poput Rihanne, Beyonce, Kim Kardashian i Rite Ore do pristupačnijiih i ležernijih kombinacija poznatih modela i fashion blogerki poput Belle i Gigi Hadid, Gilde Ambrosio, Pernille Teisbaek i Evangelie Smyrniotaki, vinyl je dokazao da se iza njegove sjajne površine nalazi hiljadu različitih lica koja će bez puno muke postati glavnom zvezdom svakog prolećnog oufita.

Foto: Instagram / mrselfportrait

Da se u svetu mode sprema prevlast vinyla nad sličnim komadima bez upečatljivog vinyl sjaja, najavila je i ITdjevojka, model i dizajnerka Alexa Chung. Prošle jeseni na ulicama Londona za vreme Nedelje mode prošetala je vinyl kaputić kako bi najavila svoju drugu kolekciju za popularni britanski brend Marks & Spencer. Nakon što je Alexa jednostavnu kombinaciju plavih farmerica i bele majice kratkih rukava s crnim printom ogrnula vinyl kaputićem, a svaka nova prikazana kolekcija poznatih modnih kuća na modne piste donosila nove vinyl komade, odjednom, svi su želeli svoj sjajni primerak.

Dva meseca kasnije kaput iz Alexine The Archives by Alexa kolekcije rasprodao se u nekoliko dana ostavljajući prazno mesto u mnogim ormarima, a high street dućani u prvim su prolećnim kolekcijama ponudili alternative koje će razveseliti sve one koji su prošle jeseni ostali praznih ruku. Osim vinyl kaputića, pantalone i suknje A kroja najpopularniji su vinyl komadi koje ćete ovog proleća lako naći na policama gotovo svakog high street dućana.

Foto: Instagram / gildaambrosio

Iako će vinyl odbiti mnoge, posebno one klasičnijeg ili ležernijeg stila kojima će biti gotovo nezamisliva edicija njihovoj garderobi i veliki pomak od njihovog stila, jedino što treba da uradite je da mu date priliku. Ubrzo ćete shvatiti koliko će se lako uklopiti u vašu, naizgled potpuno drugačiju garderobu i kako će u trenu stvarima koje se već nalaze u njoj dati dašak prolćne svežine.

Izvor: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/