U poslednje vreme čini nam se da trendovi izumiru brže i od jedne modne sezone: proleće, leto i voilà, doviđenja!

Zato naravno postoji i sasvim opravdan razlog: previše je novih modela po sezoni i naravno previše onih starih u novom ruhu. 

Šta možete očekivati, kada neki brendovi, kao što je na primer prodajni modni sajt Boohoo, dnevno izbaci 300 novih proizvoda!

Slična situacija je i u svetu lepote, pored bezbroj YouTube tutorijala u kojima blogerke promovišu na desetine novih proizvoda i načina na koji možete da ih primenite, teško je zadržati se dve godine samo na ajlajneru i nude karminu za usne.

# Čokeri

"Chokers, we hardly knew ye!" Omiljenom aksesoaru u 2016. možemo da otpevamo ovu pozdravnu melodiju. Da, sasvim je izvesno da će se nositi i naredne godine, ali čokeri su u tolikoj meri bili zastupljeni, da će svaki modni znalac gledati da ih zaobiđe, jer ne želi da izgleda poput svake druge devojke na ulici.

# Jeans sa nepristojnim prorezom

Pitanje koje nas najviše muči u vezi ovog odevnog predmeta jeste: gde može da se kupi? Pošto smo ga mi viđali uglavnom na Instagramu i generalno na internetu. I to na poznatim ličnostima poput Kylie Jenner i Taylor Hill. NIsmo voljni da isečemo farmerke na ovom mestu i proverimo kako to izgleda, tako da ovom trendu kažemo: so long!

foto: Instagram/taylor_hill

# Perike sa pastelnim pramenovima

"Nećete verovati šta je Bella Hadid učinila sa svojom kosom" , samo su bili neki od naslova koji su letos burno propratili ovu fotografiju. Mi nismo bili toliko naivni da kliknemo - znamo da je u pitanju perika. I to ista ona koju su mnoge devojke letos prošetale, želivši da proprate trend izblajhanin krajeva u pastelnim tonovima. I ovom trendu kažemo: so long!

# Saint Laurent bunda u obliku srca

Kada je Hedi Slimane u martu poslao svoju crvenu srcoliku bundu niz pistu, niko nije očekivao da će ovaj komad postati nešto nosivo. Odmah se pojavio na naslovnici sa Carom Delevingne u njemu, ali i tada smo mislili: ok, odlično izgleda kao deo modnog editorijala. Međutim, ubrzo ga je prošetala Rihanna, a potom i Kendall Jenner. Trend je bio u jeku sve do jeseni. I to je bilo to.

foto: Instagram/parisbazaar

# Bodi

Do 2016. bodi se uglavnom nosio ispod odeće, umesto potkošulje ili na treningu, kao deo sportske opreme. Bilo je tu i polurolki u vidu bodija, pa čak i košulja koje su se prodavale u vidu ovog modela. Međutim, letnja sezona donela je praktično poplavu ovog trenda! Najpopularniji su bili oni koji su se pertlali pozadi ili spreda, kao i oni sa natpisima. Svakako omiljeni deo garderobera svake devojka koja je dosledna seksi imidžu. Zato smo sigurni da ove devojke od bodija neće odustati ni 2017, ipak modni stručnjaci smatraju da je to definitivno umirući tred.

# Košulje bez ramena

Jedan od najvećih modnih boom-ova ove godine svakako su bile košulje bez ramena. Nismo zaista ni slutili da će ovaj trend zaživeti u tolikoj meri da ga ponese svaka IT devojka i modna blogerka. Ipak, modni stručnjaci kažu da je ovaj trend mrtav u 2017.

# Oživljavanje logoa iz 90-ih

Veliki modni comeback 90-ih vidljiviji je no ikada pre, a Tommy Hilfiger, Calvin Klein Underwear, Wrangler, Nautica i Fila, pokušali su 2016. da povrate slavu iz tog perioda. Calvin Klein uložio je u svoju kampanju sa donjim vešom najviše od svih i činilo se da će dominacija logoa opet vladati u svetu trendova. Ipak, trend je bio kratkog veka, praktično je preživeo samo sezonu u kojoj je lansiran.

foto: Instagram/urbanoutfitters

# Hajlajter u slojevima

Već početkom 2016. jedan od glavnih beauty trendova izdvojio se na pijadestalu najpopularnijih: to je naravno hajlajter. Pomama za ovim kozmetičkim proizvodom bila je masovna. I mi to razumemo, konačno se pojavilo nešto potpuno novo i pride efektno. Ipak, zašto preterivati sa ovom zaista korisnom stvarčicom? Međutim, devojke su bile toliko oduševljenje hajlajterima da su ih nanoslie u slojevima i to je zaista bilo očigledno i ne preterano privlačno. Trebalo im je neko vreme da shvate da izgledaju smešno, ali do kasne jeseni su to definitivno shvatile (i obrisale neke od bukvalno "sjajnih" selfija sa Instagrama).

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/