Oktobar je mesec za kreiranje nove shooping liste, ali sa tolikim brojem tek pristiglih komada, biranje stvari vrednih investiranja, može postati pomalo stresan zadatak.

Pa, kako bismo vam pomogli da što lakše prebrodite jesenji šoping, rešili smo da potražimo pomoć modnih urednika. Oni su nam otkrili upravo one komade koje oni žele da poseduju ove sezone.

Kada je reč o trendovima, ove stylish dame biraju zebra printove, volane, plišane bljezere i svilene kapute, dok se na polju aksesoara izdvajaju poluduboke čizmice. 

U nastavku pogledajte šta nam oni preporučuju za jesen....

Robyn Kotze, contributing fashion editor, Instyle

"Uvek sam volela dugačke mantile, toliko da sam godinama nosila svoju svilenu pidžamu sa farmericama. Sada su svileni mantili doživeli svoj povratak, te smatram da svaka fashion dama treba da ga podeduje, jer ovaj komad daje dozu šika, bez ikakvog napora. Ovaj model mantila bi izgledao sjajno sa rolkom i pantalonama dobrog kroja. "

Foto: Promo / Racil

"Nisam verni obožavalac dezena, ali karo u vidu bluze neobičnog kroja može da promeni moje mišljenje. Upravo ova bluza je savršena za dan, kada se može nositi sa farmericama i baletankama na špic, kao i u večernjim varijantama, u kombinaciji sa midi suknjom i kosom skupljenom u nisku punđu. "

Foto: Promo / A.W.A.K.E

"Uvek sam u potrazi za savršenim modelom klasičnih čizama, ali naravno one moraju imati nešto posebno, detalj ili ukras kojim bi se izdvojile. Sviđa mi se tekstura ovog modela koje potpisuje Acne Studios, jer one i dalje poseduju taj kežual vajb i odlično se slažu sa crop farmericama."

Foto: Promo / Acne Studios

Katherine Ormerod, editorial director, Lyst

"Cenim snagu i privlačnost post-sovjetskog stila, ali i ženstvenost zbog čega me je inspirisala prelepa kolekcija varšavske dizajnerke Mage Butrym. Zajedno sa dekonstruisanim dezenima i orginalnim printovima, njeni komadi se odnose na nasleđe Hladnog rata, ali su u isto vreme veoma seksepilni." 

Foto: Promo /Magda Butrym

"Definitivno mislim da off the shoulder stil, koji otkriva ramena postao mejnstrim, ali priznajem da nikako nisam mogla da odolim ovoj divnoj bluzi sa efektnim čvorom. Naravno da je ne mogu nositi u hladnim zimskim danima, ali mislim da će mi dobro doći za prelazno vreme. S obzirom da ću biti u Los Anđelesu i Palm Springsu za Novu godinu, sigurna sam da će se ovaj komad naći u mom koferu. "

Foto: Promo / Isa Arfen

"Ovo je pravi off duty komad, a s obzurom da volim da provodim dosta vremena sa dečkom i da uživam u zimskim šetnjama, moderna avijatičarska jakna od ovčje vune je pravi izbor."

Foto: Promo / Mother

Frankie Graddon, fashion i beauty urednica, The Pool

"Jako mi se sviđa trend pliša, i smatram da je najjednostavniji način da ga ponesete u formi blejzera. Oni nam ove sezone dolaze u mastiljavo plavim i zelenim tonovima, kao i bordo boji, te bi sjajno izgledali u paru sa majicom i jeansom koji poseduje široke nogavice."

Foto: Promo / Boden

"Imam par kratkih čizama sa leopard printom koje sam nosila sve dok se vremenom nisu oštetile i pohabale. Ove sezone sam rešila da ih zamenim zebrastim modelom, koji poseduje nešto nižu i deblju petu koja je mnogo udobnija za hodanje."

Foto: Promo / Whistles

"Volane u stilu viktorijanskih ne možemo ni ove sezone lako da odbacimo. Ipak savetujem da ga nosite isključivo oko dekoltea i ramena, bez previše detalja. Haljina u jarko crvenoj boji, koju obožavam je pun pogodak."

Foto: Promo / M&S

Hannah Almassi, Editorial director, Who What Wear

"Odlučila sam da je crvena moja srećna boja. Volim da je nosim, a većina mog ormara se sastoji od komada u jarko crvenoj nijansi i bordo, rubin boji. Ove sezone biram džemper sa otvorenim leđima i trakama oko struka (nalik balerinama)."

Foto: Promo / Finery 

"Kada sam videla ovaj kaput Scandi brenda, postala sam opsednuta njime. On je idealan za svaki dan i verujte mi da predstavlja crni komad odeće koji nikako nije dosadan."

Foto: Promo / Saks Potts 

"Crne cipele su moja lična slabost, zbog čega uvek biram aktuelene modele, od materijala do oblika pete i ukrasnih detalja- i nikad ih mi nije dosta."

Foto: Promo / Dorateymur 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija