Kako nam se nova sezona približava, obim i varijacija trendova postaje sve veća. 

Ključni u postavljanju trendova su dizajneri koji u korelaciji sa trendseterkama menjaju modu, često krše pravila i trude se da donesu nešto novo, drugačije i inspirativnije...

To smo mogli da primetimo na revijama za sezonu jesen/zima 2016., kada su predstavljene kreacije koje nam ove jeseni donose mali update.

Predstavljamo vam glavne trendove za jesen 2016: 

Dugačke minđuše

Idealno bi bilo kada bi posedovale visok sjaj. Marni nam je na pisti predstavio minđuše ukrašene velikim kamenjem, te je ovaj aksesoar veoma efektan i sofisticiran u isto vreme. 

Odevni komadi u oker boji

Roberto Cavali nam je na svojoj reviji prikazao prelepu haljinu od šifona, onu koju je Beyonce odabrala da ponese u svom video spotu Lemonade. Najbolje je da ih kombinujete sa tvidom i kožnim čizmama preko kolena.  

Odevni komadi i aksesoari sa ukrasnim vezom

Odevni komadi, cipele, torbe... sa vezom! Zapamtite, što više - to veselije. To je bila glavna inspiracija Guccija, koji nam je to predstavio u svojoj kolekciji za jesen/zimu 2016.

Haljina na jedno rame

Sigurni smo da znate da "osamdesete" imaju veliki uticaj na današnju modu. To dokazuje i haljina na jedno rame koja otkriva deo ramena i dekoltea. Najbolji primer kako da je nosite smo videli na reviji Saint Laurenta: Obucite čarape, stavite kaiš i dodajte skupocen nakit.

PageBreak

Šljokice

Ove sezone, šljokice nam stižu na milion i jedan način, a to nam je prvi predstavio Valentino... Naš predlog je uski džemper sa rolom i mnoštvom šljokica koji možete nositi ispod haljine ili u kombinaciji sa jeansom, za dnevnu varijantu. 

Muškobanjasti krojevi

Sa velikim brojem oversize, pomalo muškobanjastih krojeva koji se nalaze na tržištu, na nedavno održanim revijama se posebno istakla estetika Isabel Marant. Nemojte se plašiti da kombinujete više komada inspirisanim muškom modom, poput ogromnog kaputa ravnijeg kroja i nešto šireg džempera.

Komadi inspirisani skejterskim stilom

Vetements je prvi prikazao oduševljenost urbanom modom, te svoju inspiraciju pronašao u skejterskom stilu. Naravno, reč je o izboru odevnih komada, te savetujemo da ponesete majicu ili džemper i kombinujete ih sa nešto ženstvenijim siluetama.

Kožni aksesoari u boji vina

Sada kada smo odabrali boje, teksture i stilove, pravo je vreme da se upustimo u izbor aksesoara. Tokom jeseni biće veoma aktuelna kožna torba u nijansama bordo boje, bar sudeći po novoj kolekciji koju nam je predstavio Balenciaga.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija