Sjaj metala bio je pun pogodak 70-ih. Svi su plesali uz Dancing Queen, a odeća je morala biti raznobojna i svetlucava.

Od tada, pa sve do danas, metalik trend prošao je razne faze i promene i ove sezone vraća se u centar pažnje. Dizajneri konstantno eksperimentišu sa ovim trendom koji se od 2000-ih pojavljuje u raznim varijantama.

Ove godine pored pastelnoroze i limeta zelene, srebrno definitivno preovladava na modnim pistama, bilo u formi haljine za vrele letnje dane ili modnih detalja za sve ljubitelje pank muzike.

Nositi sjajno lako je i jednostavno! Metalik pantalone učinite nosivim i u dnevnoj varijanti tako što ćete ih upariti sa belom majicom i minimalnim makeupom.

Ove sezone Chanel kolekcija predstavila je jakne sa srebrnim aplikacijama koje vrlo efektno i jednostavno možete kombinovati sa suknjom na falte. Issey Myake, Chloé i Chanel predstavljaju neočekivane aksesoare – izaberite srebrnu torbu ili diademu i bićete sigurno primećeni.

Chanel, foto: Imaxtree

Razmislite i o srebrnom šortsu kao ključnom komadu: zajedno sa oversized košuljom daće vašem izgledu novu dimenziju. Anthony Vaccarello, Victoria Beckham i Philipp Plein ove sezone opredelili su se za zanosne haljine u svojim kolekcijama.

Isabel Marant, foto: Imaxtree

Ukoliko želite da budete u centru pažnje i u večernjim trenucima, obucite jednu takvu sa dubokim šlicem i zasijajte. Ako ste, ipak, neko ko bira umerenije modele, obucite uniformisanu, monohromnu garderobu i istaknite se neobičnim srebrnim detaljem, biće sasvim dovoljno.

Srebrno je futuristički, srebrno je neočekivano. Stoga, dame, stvar je jasna, metalik komadi ove sezone su must have!

Tekst: Jelena Karakaš

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija