Izgleda da su Vetements farmerice već pale u drugi plan od kada se pojavio neobičan model ukrajinske dizajnerke za kojim su poludele sve trendseterke.

Naime, u februaru ove godine na Mercedes-Benz nedelji mode u Kijevu, najviše pažnje izazvao je modni brend Ksenia Schnaider iza kog se krije dizajnerka Ksenia Marchenko i grafički dizajner Anton Schnaider.

Ovaj dvojac već dugo je poznat po svojim pikseliziranim grafikama i korišćenju tradicionalnih ukrajinskih motiva kao što je pejzaž, a u svojoj novoj kolekciji za jesen i zimu fokusirali su se na jeans.

Vođeni estetikom dekonstrukcije na kojoj počivaju mnogi snažni brendovi, od kojih je trenutno najpopularniji francuski Vetements, predstavili su zanimljiv model farmerica za kojim su odmah poludele sve trendseterke.

Dugački model koji je blado iscepan na kolenima, širok je u prednjem gornjem delu, podseća na miks klasičnog jeansa i bermuda koje kao da su prišivene na donji deo. 

Foto: Instagram / kseniaschnaider

"Nadahnuće za kolekcije brenda Ksenia Schnaider uvek je sama odeća," ističe Marchenko. Funkcija, njegova istorija i estetika osnove su za dizajn procesa, a svaki detalj je pažljivo osmišljen i potom dizajniran.

Foto: Instagram / kseniaschnaider

O brzoj popularnosti ovog pomalo apstraktnog modela svedoče i brojne fotografije s ulica Kijeva i Milana, a o njima su pisali i mnogi svetski modni časopisi.

Foto: Instagram / theimpression_

Ovaj upečatljiv model jeansa odlično se kombinuje sa jednostavnim komadima poput crne rolke ili obične majice, a njihov model zahvalan je za nastanak kombinacija koje će uvek izgledati nonšalantno i jako cool. Cena ovih farmerica je 350 eura, a mogu se nabaviti u zvaničnoj radnji brenda.  

Foto: Instagram / buro247singapore

Izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija