Slatka osećanja

Od Gucci fantazija do luksuznih printova Driesa Van Notena, nežne emocije su preplavile modni svet. Kombinujte uzburkane desene i nespojive materijale, prigrlite nepoznato i otvorite svoj orman i srce.

Pogled iz spavaće sobe

Jedan od najboljih komada devedesetih vratio se na velika vrata! Inspirišite se stilom Kate Moss i nabavite bar jednu kombinezon-haljinu koja je definitvno najsenzualniji predlog za proleće. Dizajneri, od Phoebe Philo za Céline pa do Alexandera Wanga, su složni: sav taj nežni saten i raskošna čipka jednostavno su previše dobri da bi se u njima samo spavalo.  

Foto: Burberry Prorsum / Imaxtree

Novi romantičari

Opuštena vrsta ženstvenosti dominirala je prolećnim pistama preko ženstvenih haljina na revijama Erdem, Philosophy di Lorenzo Serafini, Rodarte i Alexander McQueen. Ovaj put, dužina ne igra nikakvu ulogu ali to kako ih stilizujete je presudno: nosite ih isključivo sa jednostavnim ravnim cipelama i ležernim stavom.

Foto: Alexander McQueen / Imaxtree

Svetlucavo

Ove sezone se ne postavlja pitanje da li ćete nositi šljokice i druge sjajne materijale, već samo kako ćete ih nositi? Disco kraljica Marca Jacobsa, grunge Vetements devojka ili Lanvin dekadenta dama, izbor je vaš.

Foto: Marc Jacobs / Imaxtree

Blue Hotel

Ako je i bilo nekih sumnji oko njegove važnosti, džins ih je sve ponovo otklonio. Teksas održava svoj kultni status zahvaljujući vernoj bazi obožavalaca među najvećim dizajnerskim imenima. Sarah Burton je na Alexander McQueen reviji predstavila denim kapute ukrašene teškim aplikacijama, a Chanel desenirane haljine od džinsa ćete voleti više i od svojih omiljenih starih Levi’s 501. 

Foto: Dries Van Noten / Imaxtree

Nijansirano

Tie-dye je odrastao i pokazao svoje novo lice: jednostavno, prefinjeno i nežno. Zavodljivi Altuzarra komadi na kopčanje, dvodelne Pucci haljine i hipi ogrtači Baja East pravi su dokaz za to.    

Foto: Emilio Pucci / Imaxtree

PageBreak

Srebrna

Diskretnija od zlata, srebrna je ove sezone dočekala svoj veliki trenutak. Koža, lame, naborana svila, pa čak i finiš u stilu lomljenog stakla. Mogućnosti su neograničene i pokrivaju i krajnosti, od futurističkih odela na Lacoste reviji do Plein Sud seksi rock devojke.  

Foto: Phillip Plein / Imaxtree

Na asfaltu

Da li ste dovoljno izdržljivi? Bomber jakne, kapuljače i ranfle su sve što vam treba da poboljšate svoj modni kredibilitet. Streetwear uticaj je pod svoje uhvatio sve, uz pomoć Balenciaga kobinezona i predimenzioniranih Rag&Bone dukseva. 

Foto: Versace / Imaxtree

Arm Candy

Najbolje mesto da dobijete na volumenu? Rukavi. Skepticima će biti dovoljno ako bace pogled na interpretaciju viktorijanskih mundira JW Andersona, prozračne haljine Simone Rocha i bluze sa potpisom Fendi. Klasičan slučaj “nekad je više bolje”.

Foto: Dior / Imaxtree

Ravna linija 

Horizontalne ili vertikalne, debele ili tanke, šarene ili monohromatske, pruge osvajaju sa svih strana. Na revijama Dior, Dolce&Gabbana i Prada u okršaju prolećnih printova odnele su ubedljivu pobedu. 

Foto: Oscar de la Renta / Imaxtree 

Priredili: Milan Đačić i Teodora Jeremić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija