Iako smo tek na početku godine i sigurno već sledeće nedelje će se pojaviti neki nov trend, odlučili smo da ipak sumiramo 10 glavnih trendova godine koji mogu da vam pomognu oko kupovine novih komada garderobe. 

(5 modnih trendova koji će dominirati u 2016.)

Sledeći trendovi će vam pomoći da držite fokus na bitnim komadima. Ukoliko baš želite da vam damo jasan predlog, nije nikakav problem.

Mules cipele od piton kože i svilena bomber jakna. Ovo su najistaknutiji komadi 2016 godine i komadi u koje vredi investirati.

Predstavljamo vam listu predstojećih trendova koje očekujemo u 2016. 

1. Kilote

Kada kažemo kilote, ne mislimo na gaucho pantalone koje su bile aktuelne 2004. godine. Reč je o sofisticiranom komadu pantalona koje je zaposeo sve modne piste, a sada pretenduje da pokori i street style. Ovaj prelep model pantalona možete nositi i u dnevnoj i večernjoj varijanti, kada je najbolje da ih ponesete sa visokim štiklama. Što se tiče izbora ostalih komada, najbolje je da ih kombinujete sa asimetričnim prslukom i salonkama na špic!

Foto: Ohh Couture

2. Otkrivena ramena

Dame, obratite pažnju na ove modele bluza! One su osvojile sve svetske piste te budite sigurni da će se bluze i haljine sa otkrivenim ramenima zadržati duži vremenski period.

Investirajte u jedan dobar model, najbolje u neutralnoj boji ili sa nekim jakim printom, kako biste mogli da ga svakodnevno nosite. Ovaj model haljina i majici je najbolje da kombinujete sa statement ogrlicom, pogotovo ako niste navikli da otkrivate rameni pojas i nešto veći dekolte. Ako vam to ne predstavlja problem, odaberite efektne i velike narukvice koje će vašem outfitu dati dozu elegancije.  

Foto: Viva Luxury

3. Komplet u jednoj boji

Zaboravite sve što ste čuli o nošenju samo jedne boje i prepustite se novom trendu.... Od blejzera i kombinezona, do kilota i prsluka u istoj boji, bićete najstylish dama u svakoj prilici.  

Kako smo i rekli, komade iste bolje najbolje je da iskombinujete sa baletankama od zmijske kože, ili mantilom i nude štiklama koje će vizuelno izdužiti vaše noge i dati vam samopouzdanja koje vam je potrebno tokom čitavog dana. 

Foto: The Zoe Report

4. Svilena bomber jakna 

Bomber jakne nikada nisu bile toliko dobro dizajnirane kao ove sezone kada nam dolazi u nešto izmenjenom dizajnu: u neobičnim bojama, osveženoj silueti i svilenom materijalu.

Bilo da je reč o oversize modelima ili neobičnim izvezenim, važno je da odaberete jedan statement. Bomber jaknu uparite sa parom crnih farmerki, dugačkim čizamama na pertlanje i clutch torbicom, i budite sigurni da ste postigli fantastičan outfit. Takođe, nemojte se plašiti da jaknu prebacite preko sexy haljine, ili suprotno, da je ponesete sa patikama.

Foto: style du monde

5. Dugačak prsluk

Mantil će uvek biti klasični model koji se mora naći u vašem ormaru, ali ove godine trend govori da se oslobodite rukava i ponesete prsluk, koji podseća na mantil. Bez obzira da li ste krenuli na ručak ili sastanak, ovaj prsluk je savršena opcija za slojevito odevanje i instant unapređenje outfita. Dugački prsluk je najbolje da upratite sa patikama, ležernom tunikom i naočarama za sunce.

Foto: Tuula Vintage

6. Mules sandale

Ovo nisu sandale vaše bake! I spremite se da će se ovaj, nešto neobičniji model, zadržati tokom cele sezone, ali i duže... Sandale-papuče nam dolaze u više varijanti, odnosno ravne i na petu , kao i u obliku različitih desena...

Ovaj model je najbolje da nosite sa iscepanim jeansom, kožnom jaknom i naočarima za sunce. Takođe, suknja A kroja i blejzer neobičnog desena će odlično izgledati zajedno sa ovim sandalama-papučama.

Foto: Emma Gutteridge

7. Upečatljive pruge

Ne plašite se da nosite pruge koje "bodu" oči. Bilo da je reč o jarkoj boji ili nekom specifičnom modelu, važno je da se uvek fokusirate na basic komade, koji će vam pomoći pri stilizovanju outfita. Dakle, uparite majicu ili suknju na pruge sa basic komadima i mules sandala, baš kao Gilda Ambrosio.

Foto: Instagram / gilda_grazia_it

8. Slip haljina

Slip haljine se nalaze svuda, od Calvin Klein i Celine kolekcije, do outfita svetskih zvezda, poput Rihanne i Jennifer Lawrence. Na prvi pogled, slip haljina koja podseća na deo underweara može izgledati previše sexy, pogotovo ako je reč o užim modelima. U tom slučaju, uvek se možete opredeliti za A kroj, koji je jednako popularan i mnogo ga je lakše nositi.

Slip haljinu je najbolje da uparite sa oversize, glomaznim džemperom i sandalama. Preko možete da prebacite i kožnu jaknu. 

Foto: Fashionata

9. Statement torba

Budite hrabri i posegnite za ogromnom tote torbom ili krznenom clutch torbicom. Ove godine, tašne će biti u velikom fokusu, tako da vam savetujemo da birate statement modele. Pravo je vreme da se zabavite sa svakodnevnim aksesoarom! 

Foto: Boho Bazaar

10. Pencil suknja

Midi je bio u trendu već nekoliko sezona, ali je sada došao trenutak da pokažemo malo kože. Ove sezone ponesite pencil suknju sa dugmićima, zipovima i kožom. Nju možete poneti zajedno sa asimetričnim prslukom i bluzama neobičnog kroja. 

Foto: Nada Adelle

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija