Kada je zimski period i temperatura na živi se spusti i dostigne debeli minus, odevanje može biti veliki izazov. Ipak, moguće je ovladati osnovnim pravilima slojevitog odevanja, tako da vaše zimske kombinacije budu trendi, chic i veoma tople.

(#Inspiration: Ove zime obucite se kao prava stylish Francuskinja)

Za vas smo spremili 8 trikova koji će vam pomoći da izgledate chic i stylish, čak i na velikom minusu!

Veliki i topao šal

Ove zime su se u modu vratili XXL, ogromni i debeli šalovi koji tokom zimskog vremena garantuje toplotu i udobnost. Zato ne napuštajte kuću bez ovog velikog ogrtača koji će vas štititi od vetra i mraza. 

Obratite pažnju na materijale

Možda viskozna bluza izgleda odlično na vama, ali zapitajte se da li će vas ona zagrejati?  Kada kupujete zimsku odeću obratite pažnju na materijale: vuna, kašmir i neopren su dobri izolatori. Komadi izrađeni od ovih toplih materijala su možda skuplji ali kada temeperatura padne, vredni su svakog dinara. 

Slojevito odevanje

Prvo i osnovno je da zapamtite da možete nositi tanku rolku uz sve. Takođe majice dugih rukava, slip haljine, kombinezoni i bele košulje su osnovni (i pametni!) komadi koji će vas zagrejati, ali i činiti vaš stajling veoma chic. Ako ste spremni za još veće eksperimentisanje, savetujemo da probate da ponesete blejzer od tvida ili kožnu jaknu, ispod koje ćete obući i zakopčati teksas jaknu. Ne samo da će ovi slojevi pružiti toplotu, već će vaš outfit biti veoma stajliš. 

Foto: Instagram / styledumonde

Prsluk

Možda prslu nije najlepši odevni komad, ali verujte nam da reč da ćete obožavati tanke prsluke koji se nose ispod kaputa. Oni su veoma tanki (i neverovatno topli), tako da predstavljaju nevidljivi sloj koji vas greje sve vreme. 

Topli aksesoari

Pored fantastičnog prsluka, postoje još neki komadi koji će vam pomoći da unapredite vaš outfit (koji će vas grejati tokom zime). Obavezno obnovite garderober čarapama, hulahopkama i helankama.

Kaput

Crni, teget ili sivi kaputi su veoma praktični, ali kako biste posedovali pravi statement zimski komad trebalo bi da uložite malo više novca u nešto atraktivnije. Ako se opredelite za chic i trendi kaput, uspećete da na najjednostavniji način izgradite trendi outfit. 

Foto: Instagram / styledumonde

Šešir

Dobar šešir se može inkorporirati uz razne outfite, ali jedno je sigurno: uz pomoć njega izgledaćete veoma moderno. S obzirom da se zimi suočavamo sa velikim udarom vetra i mrazova, ovaj aksesoar će vam pomoći da vam bude veoma toplo. Uostalom, budite sigurni da će ovaj aksesoar osvežiti vaš izgled!

Ne zaboravite na stopala

Tople noge su veoma bitan faktor, te za početak morate imati dobre čarape od kašmira i vune. Pored toga, možete staviti uloške u cipele jer su oni odličan izolator te uz pomoć njih nećete osetiti niske temperature.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija