Sa (nemalim) žaljenjem moramo da istaknemo da nositi pidžamu na ulici apsolutno nije izgovor da iz kuće izađete zapuštene kose, neumiveni i u papučama.

Stvarnost je potpuna suprotnost: jedini način da se izvučete sa nošenjem iste u javnosti jeste da to uradite doterane. Ravne cipele ili patike nisu opcija, kao ni druge pantalone sa širokim nogavicama. Priznaćete i to da sređena kosa, crveni ruž ili lak za nokte nisu prevelika cena za to što će vam ceo dan biti udobno. 

Umesto odela

„Jedna pidžama, jedan outfit“ filozofija nosi određena pravila. Da bi nogavice padale kako treba, neophodna im je visina: rešenje su platforme ili vrtoglave potpetice sa otvorenim prstima.

Obične salonke, ma koliko ih volite, jednostavno nisu na visini zadatka. Uz veliku torbu izgledaćete kao da vučete sopstvenu vreću za spavanje i zato se držite malih klaš ili damskih sa drškom... Smisao za humor je neizostavan modni dodatak. Šeretski osmeh jeste sve što vam treba kako biste ovaj stil izneli na pravi način.

Jeste ili nije?

Ukoliko nosite samo gornji deo na kopčanje, tretirajte ga kao i svilenu bluzu: ostavite nekoliko raskopčanih dugmadi (ne više od dva ili rizikujete da izgledate kao da ste iz rijalitija The Girls Of The Playboy Mansion), podvrnite rukave i ukombinujte ga sa farmerkama ili kožnom suknjom. Kontrast svilenkastog i grubljeg materijala savršeno funkcioniše. Isto važi i ukoliko se odlučite da vam gornji deo pidžame sa pojasom glumi jaknu ili blejzer.

Umotajte se

Potencijalna stilska opasnost leži u odabiru onoga što ćete obući preko pidžame. Najbolje ih je nositi same, ali ako vam je neophodan kaput (nama jeste!) imate dva izbora: prvi je beskrajno luksuzan, liči na kućni ogrtač i vezuje se u struku, a drugi je androgin i precizan. Obe varijante isključivo do kolena. Maksi dužinu zaboravite. 

Lux Only

Svila u svakom momentu pobeđuje običan pamuk, a kako bi se za vama okretali samo iz pravih razloga, najsigurnije je da se držite teget ili crne. Ne možete pogrešiti ni sa klasičnim prugama, a ako se osećate posebno hrabro, probajte bogate tonove poput bordo ili printove. Ne propustite da dodate zabavnu ogrlicu ili viseće svetlucave minđuše. 

Tekst: Manda Javorina

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija